Liderul opozitiei pakistaneze, Benazir Bhutto, a cerut, marti, demisia lui Pervez Musharraf din functia de presedinte al Pakistanului, ca urmare a arestarii, de catre politie, a suporterilor sai, relateaza CNN.

“Este vremea sa plece”, a declarat Bhutto intr-un interviu telefonic pentru postul american de televiziune.

CNN mentioneaza ca este prima oara cand Bhutto cere demisia lui Musharraf, care ocupa atat pozitia de presedinte, cat si cea de comandant al armatei. In trecut, liderul opozitiei pakistaneze i-a cerut sa renunte la rolul de militar, pe perioada mandatului de presedinte.

Bhutto, plasata in arest la domiciliu in orasul Lahore, a precizat ca a incercat sa lucreze cu Musharraf pe un “drum al democratiei”, dar ca arestarile a mii de oameni au convins-o ca Pervez trebuie sa demisioneze.

“Exista un total deficit de incredere”, a declarat Bhutto, adaugand ca se afla in arest in propria casa de sapte zile.

Bhutto a precizat ca situatia din tara sa nu poate decat sa se inrautateasca daca ceea ce a descris drept “dictatura” presedintelui Pervez Musharraf continua.

“Exista un consens politic amplu conform caruia generalul Musharraf trebuie sa plece, iar situatia din tara nu poate decat sa se agraveze daca ramane. Este o tara dotata cu armament nuclear, iar armata este prea extinsa”, a adaugat Bhutto, citata de Sky News.

Intre timp, partizanii fostului premier pakistanez Benazir Bhutto au inceput, marti, la Lahore, un protest, in absenta liderului opozitiei.

“Este vroba despre un mars cu peste 100 de masini”, a afirmat presedintele Partidului Popular Pakistanez din provincia Pendjab, Shah Mahmoud Qureshi, in timp ce politia a confirmat ca la mars participa “zeci de masini si un numar nedeterminat de demonstranti”.