Biroul Permanent al Senatului a decis marti sa retrimita la comisia de ancheta raportul asupra privatizarii Petrom, care cerea Guvernului renegocierea unor clauze. Conducerea Senatului a luat aceasta decizie pe baza faptului ca raportul a fost semnat de doar doi membri ai comisiei, Carol Dina si Marius Marinescu.

Biroul nu a dat un termen precis Comisiei de ancheta, ceea ce inseamna ca procesul de finalizare a raportului de poate prelungi oricat.

Saptamana trecuta, comisia de ancheta din Senat a adoptat un raport care sustine ca statul roman a fost grav prejudiciat prin contractul de privatizare a Petrom cu OMV, cerand renegocierea unor clauze contractuale si interventia justitiei.

Chiar daca va fi adoptat de Senat, raportul comisiei de ancheta nu are decat valoare de recomandare pentru Guvern, executivul nefiind obligat sa adopte masurile cerute de senatori.

Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului, a declarat pentru HotNews.ro ca "intrucat acest raport are un viciu de procedura, pentru ca a fost elaborat de un numar restrans de membri ai comisiei - practic doi, iar ceilalti membri ai comisie nu au semnat acest raport, a fost retrimis la comisie".

"Va fi supus dezbaterii in comisie, si trebuie sa se solicite punctul de vedere cu argumentatia scrisa din partea celor care au fost implicati in privatizare. Lui Dan Ioan Popescu, Adrian Nastase si reprezentantilor OMV trebuie sa li se solicte punctul de vedere, care sa fie anexat la raport", a mai spus Vacaroiu.

Vom reveni cu amanunte