Daca vreti sa cumparati un intreg oras in inima Texasului, acum este momentul! Mai aveti doar cateva zile pentru a putea deveni fericitul proprietar al unui loc istoric. Pe 24 octombrie, pe eBay a inceput licitatia pentru orasul Albert de la pretul de 1 dolar. Pana in momentul aparitiei acestui articol pretul a ajuns la 3,5 milioane USD.

Bobby Cave, proprietarul orasului Albert, dupa ce a cheltuit cateva sute de mii de dolari pentru curatarea si restaurarea celor 13 acri (5,5 hectare) de pamant si a cladirilor din oras s-a pregatit sa vanda. Astfel, un prieten l-a sfatuit sa apeleze la eBay, unde cu un clic de mouse si 3,5 milioane de dolari puteti obtine cheile orasului.

Orasul Albert este situat la aproximativ 70 de mile departare de Austin si San Antonio, intr-o zona extrem de linistita. Exista o casa pentru noul „primar”, un salon de dans, construit in 1922 si un han „Icehouse” (foto), cum este denumit in aceasta regiune. Livezile de piersici si nuci contribuie la pitorescul locului.

La marginea orasului exista o scoala din piatra, construita de Lyndon Johnson (presedintele american ce i-a succedat lui John Kennedy) in 1920. In momentul de fata, aceasta este folosita de rezidentii din Gillespie County ca un centru al comunitatii locale.

Eric Meissner, prietenul lui Bobby Cave, spune ca Albert este un oras - sau mai degraba a fost un oras deoarece avea un oficiu postal, iar referintele istorice arata ca a fost fondat in secolul XIX. Albert, odinioara un orasel extrem de popular, a devenit mult mai linistit in zilele noastre, fiind vizitat doar in weekend de oaspetii regiunii.

Iubitorii de muzica au redescoperit aceasta localitate, multumita concertelor live ce se desfasoara cu regularitate la „Icehouse”.

Hani Durzy, purtator de cuvant al eBay considera ca aceasta vanzare este amuzanta si neobisnuita si le doreste vanzatorilor mult noroc.

Albert nu este primul oras vandut prin eBay, Bridgeville din nordul Californiei fiind primul ce a beneficiat de acest tratament. De fapt, el a fost vandut chiar de doua ori, odata in 2002 si ultima data in 2006.