Sectia a doua a DNA invirte cu lopata documentele dintr-un megadosar care, atunci cind va fi dus in instanta, va trebui carat cu vagonetul de mina. Dosarul se numeste generic „Energia“ si nu are un client anume, daca v-ati gindit deja la Energy Holding. Investigatia se desfasoara in rem, pe principiul „dupa ce s-a stabilit infractiunea, se cauta vinovatul“.

Obiectul dosarului este modul de reglare a pretului energiei in Romanica in functie de interesele politice si economice. Aici intra hotaririle de Guvern, deciziile agentiilor responsabile cu politica energetica, dar si afacerile baietilor destepti. Ca tot vorbeam de baieti destepti si de reglementari: inevitabil ajungem sa nominalizam Energy Holding.

Compania despre care Buzaianu spune ca nu mai e a lui a fost campioana reglementatului din toate pozitiile neortodoxe posibile. Si nu ne referim numai la cont(r)actele rusinoase cu Hidroelectrica, ci si la reglajul cu caramida de euro al fortei de munca din domeniul energetic.

De exemplu, Cristian Cazanacli, fostul director al Hidrocentralei Portile de Fier, a taiat factura retehnologizarilor penale pentru VA Tech (primul partener intr-ale coruptiei al Energy Holding). Dupa ce i s-a terminat mandatul de director politic la Portile de Fier, Cazanacli a devenit director la Buzzman Industries, o firma din constelatia Buzaianu, dar si consultant pe la Energy Holding.

Alti doi fosti consultanti ai statului in afacerea VA Tech, adica pusi sa supravegheze compania sa nu cumva sa scape mina in banii publici, au devenit colaboratori ai lui Buzaianu. (...)

Integral in Academia Catavencu