Postul Movies 24 va fi subtitrat integral in limba romana si va contine publicitate din Romania. Regia ce se va ocupa de vanzarea de publicitate pentru postul Movies 24 este Splendid Media, potrivit unor surse din piata. Aceleasi surse indica si iesirea contului Halmark Channel (operat de acelasi grup Universal) din portofoliul ARBOmedia si intrarea lui in portofoliul Splendid Media.

In ceea ce priveste continutul noului post, Colin Mcleod a explicat ca el nu va difuza filme de Hollywood, ci filme realizate pentru televiziune. “Ne-am dat seama ca nisa productiilor hollywoodiene, este deja intens exploatata, nu mai aveam loc acolo”, a spus acesta. Postul Movies 24 va fi lansat initial doar pe platforma DTH Dolce, operata de Romtelecom.

Pe piata din Romania mai exista urmatoarele televiziuni specializate pe filme: MGM, Hallmark Channel, Pro Cinema, AXN, AXN Sci-Fi, AXN Crime, HBO si Cinemax. Postul va fi inclus in pachetul de baza al acestei platforme. Pentru lansarea din decembrie NBC Universal a achizitionat deja 180 de filme, urmand ca portofoliul sa fie innoit in fiecare luna.

NBC Universal a lansat de curand postul KidsCo, in Romania, exclusiv pe platforma Dolce. Colin Mcleod a declarat in mai multe randuri ca Romania si Polonia sunt cele doua piete din Europa Centrala si de Est in care NBC Universal are incredere sa investeasca.

integral in Bussines Standard