Inceputul lui 2008 va fi unul foarte important pentru producatorii de telefoane mobile, majoritatea anuntandu-si deja noile modele care vor intra in magazine in primele patru luni ale anului viitor.

Dupa ce, in septembrie, Nokia a anuntat ca va lansa o versiune a celebrului Nokia N95 cu o memorie de 8GB, precum si alte trei noi modele multimedia, producatorul finlandez a mai anuntat ieri alte doua modele. Ambele fac parte din seria 8800, compatibile 3G si cu un design sofisticat, si au fost denumite Arte si Sapphire.

Dupa evenimentul GoPlay, cand cele trei noi modele prezentate - N95 8GB, N81, 5610 si 5310, toata lumea a crezut ca producatorul se va indrepta (cel putin in viitorul apropiat) catre tinerii innebuniti dupa mobilele multimedia si catre cei interesati de jocuri - modelul N81 avand integrata platforma pentru jocuri N-Gage.

Cu cele doua telefoane prezentate ieri, Nokia atrage atentia asupra faptului ca va incerca sa se lupte cu alti producatori si pe alte segmente, in cazul acesta tinta fiind persoanele (evident cele de sex feminin!) care sunt in pas cu moda tot timpul si care tin mortis sa fie cochete si in ceea ce priveste telefonul mobil. Designul, dar si pretul respecta linia seriei 8800.

Cine va dori un design chic va trebui sa plateasca peste 1.200 de euro pentru un singur aparat, un pret aproape inaccesibil pentru majoritatea consumatorilor. Insa analistii sunt de parere ca modelele vor prinde la public si ca se vor vinde foarte bine.

Ambele modele au un display OLED QVGA 240x320 cu 16 milioane de culori, o camera de 3.2 MP cu autofocus si 8x zoom digital, spatiu de memorie de 1 GB, microport USB. Designul este accentuat de invelisul anti-amprenta pe sticla si metal.

de Sebastian Curus

integral in Romania Libera