Presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Rasvan Popescu, a precizat miercuri ca CNA nu a impus niciun fel de restrictii cu privire la aparitiile televizate ale presedintelui Traian Basescu. Intr-un comunicat de presa, Popescu ca asemenea variante sunt eronate.

Seful televiziunii publice, Alexandru Sassu, a declarat la inceputul saptamanii ca va negocia cu Administratia Prezidentiala o noua aparitie a presedintelui la TVR 1 si ca va cere CNA un punct de vedere in acest sens.

"In ultimele zile au aparut in presa speculatii si informatii eronate cu privire la asa zise conditionari ale C.N.A. vizand prezenta Presedintelui Romaniei in emisiuni dedicate

referendumului. Facem precizarea ca Decizia C.N.A. nr. 897/25.10.2007 privind reflectarea in audiovizual a referendumului pentru votul uninominal nu stabileste nici un fel de restrictii cu privire la posibilitatea Presedintelui Romaniei de a se exprima pe aceasta tema, la posturile publice si private", se arata in comunicatul semnat de presedintele CNA.

Rasvan Popescu mai precizeaza ca "singura obligatie instituita prin decizie pentru radiodifuzori consta in reflectarea punctelor de vedere pro si contra in mod egal, fie ca este vorba de seful statului, care a initiat referendumul, de oameni politici, analisti

sau simpli cetateni. In acest fel se asigura o corecta informare a publicului dandu-se posibilitatea fiecarui alegator de a-si forma propria opinie, in cunostinta de cauza."

Alexandru Sassu a declarat luni, dupa sedinta comisiei parlamentare pentru timpii de antena ca intentioneaza sa negocieze cu Administratia Prezidentiala o noua aparitie a lui Traian Basescu pentru discutii pe tema referendumului pentru vot uninominal.

Drept raspuns, Administratia Prezidentiala a transmis TVR o scrisoare prin care solicita ca presedintele sa se poata adresa romanilor pe tema referendumului pentru votul uninominal in ultima seara a campaniei electorale, adica vineri, 23 noiembrie.

Intr-un comunicat de presa, purtatorul de cuvant al Palatului Cotroceni, Valeriu Turcan, a mai precizat ca aparitia presedintelui la televiziunea publica nu este un subiect de negociere, din simplul motiv ca „dreptul romanilor la informare nu este negociabil”.