Ultimii doi reprezentanti ai PRM in Parlamentul European, Daniela Buruiana Aprodu si Cristian Stanescu, au parasit miercuri Grupul pentru Identitate, Traditie si Suveranitate, de extrema dreapta. Aceasta masura a dus la scaderea numarului de membri ai ITS sub 20, limita minima de la care europarlamentarii se pot organiza ca si grup distinct.

Alte trei membrii PRM au parasit grupul ITS in aceasta saptamana: Viorica Moisuc, Eugen Mihaiescu si Petre Popeanga.

Decizia de parasire a grupului ITS a fost luata saptamana strecuta, ca reactie la declaratiile facute de Alessandra Mussolini.

Nepoata dictatorului fascist Benito Mussolini, europarlamentar din partea partidului italian de extrema dreapta Actiunea Sociala, a declarat recent intr-un interviu pentru Cotidianul ca “romanii ne-au masacrat, au depasit mult in cruzime alte etnii” si ca Italia se afla sub “invazia” romanilor.

Grupul ITS a putut fi infiintat la inceputul anului 2007, dupa ce reprezentantii extremei dreapta din Romania si Bulgaria au devenit europarlamentari cu drepturi depline.

O data cu parasirea grupului de catre cei cinci, numarul de membri a scazut la 18, in conditiile in care regulamentele PE prevad ca pentru constituirea unui grup parlamentar e nevoie de 20 de membri.