Libra Bank va relaxa conditiile de finantare acordate clientilor cu profesii liberale prin cresterea perioadei maxime de rambursare, marirea plafoanului maxim de indatorare si reducerea dobanzii, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare.

Astfel, incepand cu luna noiembrie, Libra Bank a crescut perioada maxima posibila de rambursare, pana la 25 de ani, la creditele pentru cheltuieli curente si creditele pentru investitii, destinate cabinetelor medicale, stomatologice si veterinare, cabinetelor de avocatura, birourilor notariale si de executori judecatoresti, cabinetelor de contabilitate si birourilor de arhitectura, in functie de tipul garantiei.

In ceea ce priveste farmaciile, perioada maxima posibila de rambursare creste la 14 ani, la creditul pentru activitate curenta sau investitii.

De asemenea, institutia a marit plafoanele maxime pentru creditele fara garantii reale pana la 80.000 lei pentru cabinete medicale, respectiv 100.000 lei pentru farmacii si 30.000-50.000 lei pentru cabinete juridice, contabile si de arhitectura.

Banca a anuntat scaderea cu 2,4% a dobanzii la creditele pentru profesii liberale, in lei, garantate cu ipoteca si cu 1,4% dobanda la creditele garantate cu bilet la ordin sau gaj pe aceleasi segmente.

Libra Bank a lansat o linie de credit de 3 ani pentru medici, perioada in care imprumutatul va plati doar dobanda aferenta sumei atrase.

Libra Bank este, din anul 2003, membra a fondului american de investitii New Century Holdings, unul dintre cei mai importanti investitori straini din Romania. La finele lunii septembrie, activele institutiei bancare se situau la nivelul de 641 milioane de lei, in crestere cu 30% fata de sfarsitul anului 2006. Profitul net al bancii dupa primele trei trimestre a fost de un milion de lei.