Profitul net al Petrom, dupa primele noua luni din acest an, a fost de 1,54 miliarde lei, in scadere cu 22% fata de perioada similara a anului trecut, in conditiile aprecierii monedei nationale si a variatiilor pretului titeiului, se arata intr-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti.

Singurul rezultat pozitiv aferent acestei perioade, inregistrat de Petrom il reprezinta volumul investitiilor care a ajuns la 2,3 miliarde lei, cu 52% mai mult decat in primele noua luni din 2006.

“In primele noua luni ale acestui an, ne-am confruntat cu un mediu marcat de aprecierea puternica a monedei nationale fata de dolar si euro si de variatii semnificative ale pretului titeiului (care a crescut cu circa 20% in perioada mentionata)”, a declarat Mariana Gheorghe, Director General Executiv al Petrom.

Tot dupa primele noua luni din acest an, cifra de afaceri a Petrom a scazut cu 10%, de la 9,6 miliarde lei pana la 8,6 miliarde lei. Scaderi s-au inregistrat si la nivelul personalului companiei, in perioada mentionata, numarul angajatilor ajungand la 27.510 persoane, in scadere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In trimestrul trei al acestui an, compania a obtinut un profit net de 661 milioane lei, rezultat in crestere cu 16% fata de acelasi trimestru din 2006. De asemenea, rezultatele aferente trimestrului trei au fost mai bune decat cele inregistrate in trimestrul doi, datorita nivelului record al pretului titeiului.

Oficialii companiei amintesc ca Petrom se afla inca in plin proces de restructurare si ca in pofida rezultatelor negative la noua luni, situatia se incadreaza in prognozele companiei pentru acest an.