Un cetatean italian a fost prins la furat, miercuri seara, intr-un hypermarket din Oradea, ne-au declarat surse din cadrul politiei oradene.

M.C., originar din Verona, in varsta de 28 de ani, a declarat jandarmilor ca a facut gestul din divertisment si ca nu se simte cu nimic vinovat, din moment ce romanii sunt prinsi furand in Italia.

“Cetateanul italian venise de doua zile in Oradea, ca turist, a furat patru CD-uri cu manele pentru prietena sa, mare amatoare de asemenea gen muzical. A desprins elementele de siguranta prinse de carcase, ca sa nu fie depistat de detectoare, si a ascuns CD-urile sub haina”, a declarat pentru Hotnews lt. Ioan Bogdan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bihor.

Italianul a fost depistat de agentii de paza ai magazinului oradean, care l-au urmarit pe camerele video.

“Valoarea CD-urilor sustrase se ridica la 85 RON. Am intocmit actele premergatoare pentru infractiunea de furt calificat”, a adaugat purtatorul de cuvant al IJJ Bihor.

La doar cateva ore dupa incident, italianul “a fost depistat in trafic, in jurul orei 00.45, pe strada Armatei Romane din municipiul Oradea, deoarece circula fara permis de conducere, retras de autoritatile italiene pentru consum de droguri”, anunta un comunicat postat pe site-ul Politiei Rutiere din Oradea.

Italianul va fi supus cercetarilor “sub aspectul comiterii infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice in perioada in care exercitarea dreptului de a conduce a fost suspendat, fapta prevazuta si pedepsita de art. 86, alin. 2 din O.U.G. nr.195/ 2002 republicata”, se mai arata in comunicat.