Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor si vicepresedintele formatiunii, Crin Antonescu, a precizat ca declaratiile lui Bogdan Olteanu au fost facute in nume propriu si nu in calitate de membru PNL.

“Afirmatiile presedintelui Camerei Deputatilor si colegului meu Bogdan Olteanu sunt mai nervoase, le iau ca pe un exces si va asigur ca nu exprima punctul de vedere al PNL”, a precizat Antonescu, adaugand ca “personal cred ca domnul Olteanu a vrut sa aiba o reactie prompta, in calitate de presedinte al Camerei la declaratiile ambasadorului american”.

PLD cere demisia presedintelui Camerei Deputatilor

Presedintele PLD, Theodor Stolojan, a cerut joi demisia presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pe care il acuza de un atac fara precedent la adresa SUA.

Stolojan a afirmat ca a citit “cu mare surprindere declaratiile presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, referitoare la ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Nicholas Taubman”.

Presedintele liberal-democrat a afirmat ca “de la Nicolae Ceausescu si pana la Bogdan Olteanu, nu am mai avut un oficial de inalt nivel al Romaniei care sa atace S.U.A. intr-o asemenea maniera”.

“Constat cu amaraciune ca trioul gafeurilor PNL, Tariceanu - Olteanu - Cioroianu, isi continua opera de demolare a credibilitatii internationale a Romaniei, fara gres si fara remuscari”, a declarat Stolojan care ii cere presedintelui Camerei Deputatilor “sa-si prezinte de urgenta demisia din functie”.

La randul ei, deputatul PLD, Raluca Turcan, a afirmat ca “Partidul National Liberal si-a pierdut definitiv statutul de formatiune politica. El s-a transformat intr-o grupare dominata de un discurs anarhist si antiamerican, iar presedintele Camerei Deputatilor, penelistul Bogdan Olteanu, se profileaza a fi liderul acestei grupari infantile”.

PSD a afirmat, prin vocea purtatorului sau de cuvant, Cristian Diaconescu, ca “este normal ca orice nelamuirire sau pozitie sa se faca pe clae diplomatica directa si nu prin retorica”. Social-democratii considera ca declaratile ambasadorului american “sunt indreptatite si exprima clar un punct de vedere legat de lupta anticoruptie”.

“Sunt convinsa ca acest punct de vedere nu este unul personal ci este un mandat special venit de peste Ocean pe care ambasadorul l-a transmis”, a afirmat Diaconescu, calificand declaratia lui Olteanu drept “imprudenta si nepotrivita”.

Berceanu: Olteanu se trezeste vorbind singur

Vicepresedintele Senatului, democratul Radu Berceanu, crede ca Bogdan Olteanu nu avea mandat sa vorbeasca in numele institutiei pe care o conduce. “Domnul Olteanu se trezeste cateodata vorbind singur.

Olteanu nu avea mandat sa vorbeasca in numele institutiei pe care o conduce, putea sa spuna in calitate de nu stiu ce e el in PNL, parca nimic, sau in caliate de proaspat tanar fara experienta parlamentara”.

Berceanu crede ca Olteanu “s-a introdus singur intr-o problema in care trebuia sa actioneze inteligent si sa taca” iar declaratiile sale “au creat tensiune si subiect de presa”.