Procesul in care primarul Aradului, Gheorghe Falca, este acuzat de fapte de coruptie a inceput vineri cu o amanare. Urmatorul termen a fost stabilit de Tribunalul Arad pentru data de 4 decembrie.

Potrivit NewsIn, decizia a fost luata la solicitarea primarului si a celorlalti 3 inculpati in dosar, care au cerut un nou termen pentru a angaja aparatori care sa ii reprezinte, dar si la cererea Consiliului Local Municipal, considerat de procurori parte vatamata in acest caz.

Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu, este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, in dosarul „ ELECON”.

Potrivit procurorilor DNA, Gheorghe Falca ar fi favorizat patronii firmei ELECON Plus ca sa obtina, mult mai ieftin, un teren din centrul orasului. Terenul ar fi fost cumparat de la primarie cu putin peste 800.000 de euro si vandut, imediat, de cei doi patroni cu aproape 3 milioane de euro.

Procurorii mai afirma ca primarul facuse, anterior, un schimb de apartamente patronii de la ELECON, imobilul primit de edil fiind mult mai valoros decat apartamentul cu 4 camere dat la schimb.

Alaturi de Falca, mai ajung, vineri, in fata tribunalului si ceilalti inculpati in acest dosar: Demeter Francisc, Vasil Radu Gravril, administrator si, respectiv, director al SC Elecon Plus si Popa Florica Mioara, functionar in cadrul primariei Arad.