Cel putin 500 de persoane au murit si alte cateva mii au ramas fara adapost in urma trecerii ciclonului tropical Sidr care a lovit, joi, coasta de sud a Bangladeshului, potrivit oficialilor locali, citati de CNN.

“Politia ne-a spus ca peste 242 de persoane au fost ucise. Nu stim daca numarul acestora va continua sa creasca, inca primim rapoarte”, a declarat Nabiha Chowdhury, reprezentant al Federatiei Internationale a Crucii Rosii. Un bilant ulterior indica faptul ca cel putin 500 de oameni si-au pierduit viata in urma trecerii furtunii tropicale.

Ciclonul Sidr s-a abatut asupra regiunii de sud a statului Bangladesh, distrugand mii de locuinte, au anuntat oficialitatile, care vorbesc de cea mai grava furtuna din ultimii ani produsa in aceasta regiune. Peste 650.000 de persoane au ramas fara adapost si au fost evacuate.

Selva Sinnadurai, seful delegatiei in Bangladesh a Federatiei Internationale a Crucii Rosii, a declarat pentru CNN ca energia electrica si retelele de telefonie au fost, de asemenea, afectate, facand imposibila o estimare exacta a pierderilor umane.

Potrivit oficilialor, masurile preventive luate de autoritati, cu numeroase evacuari, ar trebui sa permita atenuarea bilantului.