Societatea ActorStar va lansa luni, 19 octombrie, primul portal de casting dedicat actorilor profesionisti din Romania - un sistem de prezentare a acestora, care va facilita legatura acestora cu regizorii si agentii de selectare a interpretilor din creatiile artistice, anunta site-ul www.actorstar.ro.

Evenimentul va avea loc in cadrul Centrului de Proiecte Culturale ARCUB si va avea ca invitati personalitati importante din lumea filmului si a teatrului romanesc, dar si invitati speciali din strainatate.

Conceptul ActorStart vizeaza realizarea unei comunitati virtuale, care sa ofere actorilor o promovare constanta, echitabila, dar si notorietate si vizibilitate.

ActorStart isi propune sa realizeze legatura dintre cei care isi prezinta talentul si cei care il cumpara, dintre cei care isi exprima talentul si cei care sunt inspirati de acesta.

Portalul se doreste a fi un instrument care favorizeaza legatura intr-un mod rapid si eficient, printr-o simpla conexiune la internet, intre actori si regizori, actori si producatori si directori de casting sau agentii.

Portalul ActorStart se adreseaza actorilor profesionisti, dar si amatorilor cu experienta profesionala semnificativa sau recunoscuta si studentilor de la facultatile de Teatru si Film.

Potrivit organizatorilor, ActorStart realizeaza, in premiera, un profil complet si complex al actorului, punand accent pe activitatea profesionala, pe aptitudinile acestuia, precum si pe realizarea unui set de 8 fotografii, intampinand, astfel, necesitatile cat mai diverse ale producatorilor de film, televiziune sau publicitate.