Ministerul Finantelor Publice atentioneaza firmele care fac livrari/achizitii intracomunitare sa se inregistreze in noua baza de date, pentru a avea cod valabil de TVA incepand cu 1 august

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Joi, 1 iulie 2010, 15:27 Antreprenor in Romania


Persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile, inregistrate in scopuri de TVA, care intentioneaza sa desfasoare dupa data de 1 august 2010 operatiuni intracomunitare trebuie sa solicite organelor fiscale competente inscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari, inainte de efectuarea respectivelor operatiuni. "Incepand cu data de 1 august 2010, persoanele care nu figureaza in Registrul operatorilor intracomunitari nu pot avea un cod valabil de TVA pentru operatiuni intracomunitare, chiar daca acestea sunt inregistrate deja in scopuri de TVA conform art. 153 sau 1531 din Codul fiscal", transmite Ministerul Finantelor Publice printr-un comunicat.

Alte informatii din comunicatul Ministerului:
 • In vederea inregistrarii in Registrul operatorilor intracomunitari, persoana inregistrata in scopuri de TVA trebuie sa completeze si sa depuna la organul fiscal competent formularul (095) "Cerere de inregistrare in/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari" si certificatul de cazier judiciar eliberat de autoritatea competenta din Romania propriu, precum si pe cele ale tuturor asociatilor, cu exceptia societatilor pe actiuni si ale administratorilor.
 • Contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA inscrisi in Registrul operatorilor intracomunitari se pot radia din acest registru fie la cererea acestora, fie din oficiu, de catre organul fiscal competent, in conditiile prevazute de lege.
 • Procedura de organizare si functionare a Registrului operatorilor intracomunitari, inclusiv procedura de inscriere si de radiere din acest registru, sunt reglementate prin Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2101 din 24 iunie 2010, publicat in Monitorul  Oficial  nr. 429 din 25 iunie 2010.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3943 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  cazier judiciar pentru asociati/administratori (Joi, 1 iulie 2010, 15:53)

  silviu [anonim]

  Daca asociatii/administratorii sunt din Austria/Germania, de unde trebuie luat cazierul pentru ei?
  • 0 (0 voturi)    
   De la Inspectoratul General al Politiei Romaniei (Joi, 1 iulie 2010, 16:56)

   Cristina [anonim] i-a raspuns lui silviu

   Solicitarea se poate face si prin imputernicit (in cazul in care persana din strainatate nu este in Romania sau nu se poate deplasa) cu conditia ca imputernicirea sa fie autentica (notarizata) si apostilata.
 • +5 (5 voturi)    
  birocratie (Joi, 1 iulie 2010, 15:58)

  waxazy [utilizator]

  inca o mizerie cu care sa ne distram pe langa 24% TVA , euro care fluctueaza , combustibili care se scumpesc si tot asa. ca doar de asta noi cei care producem muncim : sa facem hartoage peste hartoage spre satisfactia unor idioti din diverse ministere care nu mai stiu cum sa isi justifice fundurile mari si grase ..
  multumim ca raportam pentru a treia oara simultan achizitiile si livrarile intracomunitare.
  pe cand va trebui sa trimitem si porumbei calatori la minister cu fiecare factura???
 • +2 (2 voturi)    
  Registrul operatorilor - pe cand se va sti cum? (Joi, 1 iulie 2010, 16:05)

  Contibuabil RO [anonim]

  In cursul zilei de ieri am fost laAdministratia Fiscala a judetului ca sa ma interesez despre inregistrare. Nimeni, in nici unul din birourile la care am fost trrimis succesiv nu stia nimic si raspunsul standard era "nu am primit nimic inca..."
  Cum e posibil??
  • 0 (0 voturi)    
   scandal (Joi, 1 iulie 2010, 17:29)

   alex [anonim] i-a raspuns lui Contibuabil RO

   Asa se sustine comertul...cu piedici birocratice puse de functionari de mana a paispea?

   Reclamatie...sa ii dea afara.
 • +3 (3 voturi)    
  BIROCRATIE !!! (Joi, 1 iulie 2010, 16:49)

  stan [anonim]

  milioane de hartoage , cozi si taxe ! Multumim PDL !
 • +3 (3 voturi)    
  agentie (Joi, 1 iulie 2010, 16:50)

  mos ion roata [utilizator]

  Registru operatorilor intracomunitar va functiona desigur ca agentie guvernamentala cu o gramada de pierde vara angajati cu salarii grase.Spiru Haret nu doarme-produce bugetari!


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by