Afacerile din industrie au crescut cu 7,8% in primele patru luni, iar comenzile au avansat cu 21%

de Dragos Comache     HotNews.ro
Vineri, 4 iunie 2010, 10:02 Antreprenor in Romania


Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 7,8% in primele patru luni ale acestui an, sustinuta de avansul afacerilor din industria extractiva, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In acelasi timp, comenzile noi din industrie au urcat cu 21% in perioada ianuarie - aprilie.

In perioada ianuarie - aprilie, avansul cu 7,8% a cifrei de afaceri din industrie s-a datorat cresterii cu 8,8% a afacerilor din industria prelucratoare. Industria extractiva  a scazut cu 7,6%.

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria energetica (+22,5%), industria bunurilor de capital (+16,0%), industria bunurilor intermediare (+6,1%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+2,5%). Industria bunurilor de uz curent a inregistrat o scadere cu 1,5%.  

Comenzile noi din industrie au crescut cu 21,0% comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, datorita cresterilor inregistrate in industria bunurilor intermediare (+30,7%), industria bunurilor de capital (+21,2%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+15,6%). Industria bunurilor de uz curent a scazut cu 2,2%.

Afacerile din industrie s-au redus cu 4,0% in aprilie

In luna aprilie, cifra de afaceri din industrie a scazut cu 4,0% comparativ cu luna precedenta, datorita reducerii cifrei de afaceri din industria extractiva (-9,9%) si industria prelucratoare (-3,7%).

In ceea ce priveste marile grupe industriale, doar industria energetica a inregistrat o crestere a afacerilor comparativ cu luna anterioara, de 0,7%, in vreme ce pe restul sectoarelor afacerile s-au redus. Astfel, cifra de afaceri din industria bunurilor de uz curent a scazut cu 8,5%, in industria bunurilor de capital afacerile s-au diminuat cu 6,1%, iar in industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor intermediare a scazut cu 5,3%, respectiv 0,3%.

Comenzile noi din industrie au fost mai mici cu 7,0% compartiv cu luna anterioara, datorita scǎderilor din industria bunurilor de uz curent (-16,0%) si industria bunurilor de capital (-12,6%). Industria bunurilor intermediare si industria bunurilor de folosinta indelungata comenzile au inregistrat o crestere de 3,6%, respectiv 1,6%.

Avansul industriei prelucratoare a determinat o crestere cu 13,2% a afacerilor din industrie

Comparativ cu luna aprilie 2009, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 13,2%, datorita cresterii inregistrate in industria prelucratoare (+14,1%), in vreme ce afacerile din industria extractiva au scazut cu 5,3%.

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria energetica (+34,8%), industria bunurilor de capital (+21,2%), industria bunurilor intermediare (+16,6%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,3%). Industria bunurilor de uz curent a inregistrat o scǎdere cu 3,9%.

In ceea ce priveste comenzile noi, acestea au crescut pe ansamblu cu 26,4%, pe fondul avansului din industria bunurilor intermediare (+45,6%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+27,7%) si industria bunurilor de capital (+21,8%). In industria bunurilor de uz curent comenzile noi s-au redus cu 3,6%.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

745 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Avansul afacerilor din industria extractiva (Vineri, 4 iunie 2010, 12:35)

  Bug Zileriu [anonim]

  Citez:

  1. "Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 7,8% in primele patru luni ale acestui an, sustinuta de avansul afacerilor din industria extractiva"

  2. In perioada ianuarie - aprilie... industria extractiva a scazut cu 7,6%.

  3. In luna aprilie, cifra de afaceri din industrie a scazut cu 4,0% comparativ cu luna precedenta, datorita reducerii cifrei de afaceri din industria extractiva (-9,9%)

  4. Comparativ cu luna aprilie 2009, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 13,2%,... in vreme ce afacerile din industria extractiva au scazut cu 5,3%.

  Mi se pare total lipsit de logica!


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by