Comisia Europeana a transmis raspunsul privind observatiile formulate de Comitetul Economic si Social European in ceea ce priveste noua varianta a Directivei privind combaterea platilor intarziate care va fi votata la inceputul lunii iulie. "Comisia impartaseste punctul de vedere al Comitetului, ca termene scurte si obligatorii de plata trebuie sa se aplice tuturor autoritatilor publice la toate nivelurile. In plus, luand in considerare climatul actual, in care IMM-urile se confrunta cu probleme grave privind fluxul de numerar si de acces restrictionat la credite, autoritatile publice ar trebui sa respecte o perioada maxima de 30 de zile pentru platile catre IMM-uri", se arata intr-un document remis de Comisie Comitetulul Economic si Social European, la finalul saptamanii trecute si citat de Consiliul National pentru IMM din Romania.

Adoptarea modificarilor la Directiva Europeana privind combaterea platilor intarziate este pe ultima suta de metri. In data de 17 decembrie 2009, Plenara Comitetului Economic si Social European (CESE) a aprobat Avizul privind Propunerea de directiva a Parlamentului European si a Consiliului privind combaterea intarzierii efectuarii platilor in cazul tranzactiilor comerciale.

Ana Bontea, reprezentanta Consiliului National pentru IMM din Romania a fost raportor al CESE pentru acest aviz.

Potrivit Anei Bontea, saptamana trecuta Comisia Europeana a transmis raspunsul la Avizul CESE, observatiile punctuale formulate de Comisie fiind citate intr-un document elaborat de CNIPMMR (citeste articolul si vezi documentul integral aici).