De aproape 3 luni cautam antreprenori de succes cu afaceri solide, afaceri care si-au mentinut cifra de afaceri in ciuda crizei si optimismul in ciuda mediului de business imprevizibil. Vineri, 25 iunie, este ultima zi in care va mai puteti inscrie afacerea in competitia celor care au invins criza. Pana acum s-au inscris 17 companii, printre cele mai recente fiind o firma producatoare de mase plastice, care a brevetat o inventie, un producator de ulei preparat la rece si un furnizor de servicii IT apreciate in US.

Priza cu extractor pentru stecherFoto: Arhiva personala

Priza cu extractor pentru stecher

Priza cu extractor pentru stecher

Foto: Arhiva personala

Eltem S.R.L. este o societate infiintata in 1990 si ca obiect de activitate productia de mase plastice si cauciuc, cu precadere sisteme de prindere pentru cabluri si tevi, dibluri de plastic, elemente de etansare fabricate din cauciuc sau PVC cauciucat "Ceea ce a inceput ca o afacere de familie, are astazi 16 angajati si o cifra de afaceri de peste 1.300.000 lei/an", au declarat reprezentantii companiei. Pentru a asigura continuitatea productiei si a pastra locurile de munca chiar si in plina criza financiara, Eltem srl a achizitionat un brevet de inventie romanesc, medaliat cu aur la Salonul EUREKA 2003, Belgia, pe care l-au pus in practica in acest an: “priza cu extractor pentru stecher". "Acest produs are ca scop protejarea instalatiei electrice si, nu in ultimul rand, a utilizatorilor. De asemenea, pana in luna septembrie 2010, ne-am propus sa realizam un alt brevet romanesc: “prelungitorul cu extractor pentru stecher“. Cu aceste produse incercam sa intram si pe pietele europene dand o noua dimensiune afacerii noastre", sustin membrii echipei tehnice.

Uleiuri presate la rece

Uleiuri presate la rece

Foto: Arhiva personala

Firma 2E-PROD este prima firma din Romania care a fabricat si promovat uleiurile presate la rece. Uleiul este produs din seminte oleaginoase autohtone, crude, neprajite, dupa o tehnologie proprie, care asigura produsului o calitate deosebita. "Tehnologia de fabricatie a uleiurilor noastre asigura controlul temperaturii la presare, controlul calitatii semintelor si o extractie delicata, pentru pastrarea tuturor calitatilor naturale ale uleiurilor continute in seminte. Echipa pe care ne bazam, seriozitatea ofertei noastre si relatiile cu partenerii de afaceri reprezinta garantia faptului ca oferim servicii de cea mai buna calitate", informeaza site-ului oficial al companiei.

Furnizor de sisteme, produse si servicii IT

Furnizor de sisteme si servicii IT

Foto: Arhiva personala

Sysgenic Group este unul dintre marii dezvoltatori de software din Transilvania. Compania este furnizor de sisteme de tip Extended ERP, de produse si servicii IT in domeniile financiar-bancar, bursier, farmaceutic, productie si retail. "Sysgenic Group este o retea de companii din domeniul IT&C care in ultimii 11 ani a investit in formarea unei echipe de profesionisti – economisti, juristi, analisti de piata, specialisti IT. Am facut astfel posibila dezvoltarea si pozitionarea pe piata a unui sistem ERP (Enterprise Resource Planning), dar si ofertarea in paralel a unor servicii de outsourcing, dezvoltand aplicatii software in special pentru pietele financiar bancare si de trading din Europa si Statele Unite", concluzioneaza reprezentantii companiei.

Crocs

Crocs

Foto: Arhiva personala

SC Theo Capitalcorp SRL (TCC) este o societate privata cu capital exclusiv romanesc, infintata in februarie 2010 la Bucuresti, avand ca scop comercial lansarea si operarea magazinului online crocs.store.ro precum si lansarea si operarea altor magazine mono brand – Merrell, Teva si Mountain HardWear. "TCC detine drept de exclusivitate in mediul online in Romania atat pentru Crocs cat si pentru celelalte 3 branduri mentionate mai sus. Magazinul online Crocs s-a lansat pe 9 mai 2010, celelalte urmand sa se lanseze catre finele acestui an si inceputul lui 2011. Cifra de afaceri prognozata pe anul fiscal in curs este de 500.000 lei si peste 1.000.000 pe 2011", decara reprezentantii companiei.