Propunerea lui George Mitran a fost desemnata castigatoare la "Concurs Antreprenor: Care e solutia ta pentru problemele mediului de afaceri din Romania?". Concursul s-a desfasurat in perioada 4 mai - 11 mai 2010. Castigatorul a fost desemnat de Banca Transilvania si HotNews.ro.

Solutia propusa de George Mitran:

Prima solutie si cea mai importanta pentru Romania este intarirea pietei de capital printr-un pachet legislativ perfectionat care sa construiasca un sistem accesibil marii majoritati a firmelor sa emita actiuni pe bursa si sa conduca la o crestere substantiala a tranzactionarii bursiere.

A doua solutie la fel de importanta este ca prin masuri legislative clare sa se impuna o limita minima cat mai acceptabil de mica peste care achitarea facturilor sau altor tipuri de tranzactii sa nu poata fi efectuata decat prin banca indiferent de forma persoanei juridice.

A treia solutie si ea la fel de importanta este ca tot prin perfectionarea sistemului legislativ sa se permita utilizarea pe scara mai larga a scrisorilor de garantie, cambiei si altor asemenea instrumente financiare asa incat aceste instrumente sa fie vizibile prin certificarea si arhivarea lor de catre banci si fisc.

Premiul consta intr-un set de carti, ce include unele dintre cele mai apreciate, la nivel mondial, volume despre management, negociere si profitabilitate:

1. Good to Great, Jim Collins

2. Good Value: Reflections on Money, Morality and an Uncertain World, Stephen Green

3. Managing Customers for Profit: Strategies to Increase Profits and Build Loyalty, V. Kumar

4. The Mind and Heart of the Negotiator, Leigh L. Thompson

5. The MBA Handbook: Skills for Mastering Management, Sheila Cameron

6. Reinventing the Workplace: How Business and Employees Can Both Win, David I. Levine

De asemenea, propunerea va fi dezbatuta intr-o intalnire online pe site-ul HotNews.ro.

Pentru a intra in posesia premiului castigatorul ne poate contacta la numarul de telefon 021-318.55.33 sau ne poate trimite un e-mail cu datele de contact (adresa, numar de telefon) la concurs[at]hotnews.ro.