Anul trecut am Sustinut Afacerile Romanesti la inceput de drum.

Antreprenor in RomaniaFoto: HotNews.ro

Anul acesta, cautam antreprenori de succes cu afaceri solide; afaceri care si-au mentinut cifra de afaceri in ciuda crizei si optimismul in ciuda mediului de business imprevizibil.

Ai o afacere romaneasca de succes sau cunosti una? Inscrie-o in concurs!

CUM PARTICIPI: trebuie sa ai un cont de utilizator pe acest site.

Regulament:

Conditii de participare:

La acest concurs poate participa orice persoana juridica cu sediul social in Romania si actionariat majoritar romanesc. Participantii la concurs accepta si se supun prevederilor prezentului Regulament de concurs.

Angajatii HotNews.ro, rudele de gradul I ale acestora, precum si angajatii firmelor partenere implicate in derularea concursului nu au dreptul sa participe la acest concurs.

Reguli si conditii de inscriere:

Pot propune companii participante la concursul “Antreprenor in Romania” doar utilizatorii inregistrati ai site-ului www.hotnews.ro. Cei care nu au un cont pe HotNews.ro,se pot inregistra aici, completand formularul de inscriere ca membru.

Utilizatorii care propun participanti la concurs sunt rugati sa completeze corect datele unei persoane de contact din partea companiei participante. Pentru identificare, reprezentantii castigatorilor vor fi contactati direct si vor avea nevoie de un document de identitate: pasaport, buletin sau carte de identitate.

Pentru inscrierea la concurs, utilizatorul trebuie sa fie logat in momentul postarii materialelor in galeria “Antreprenor in Romania”. Un participant nu poate inscrie mai mult de 1 propunere la concurs (si maximum 5 imagini asociate acelei propuneri).

Pentru a fi validata in concurs fiecare propunere trebuie sa fie insotita de urmatoarele informatii:

  • numele si prenumele celui care propune afacerea si datele de contact (e-mail, telefon);
  • numele firmei / companiei, adresa (strada, numar, localitate, judet);
  • scurta descriere argumentativa (maximum 2.000 de caractere, inclusiv spatii);
  • motivatia propunerii (elementul original al afacerii, ritmul de crestere al cifrei de afaceri, priceperea echipei de management etc.);
  • cel putin o imagine relevanta (si maximum cinci imagini) care sa “ilustreze” afacerea propusa. Imaginile generice, care nu infatiseaza afacerea descrisa, nu vor fi luate in considerare de catre juriu.

Afacerile propuse pentru concurs trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:

  • sa se incadreaze in categoria IMM/afaceri mici si mijlocii, sa prezinte un element de noutate/originalitate pentru sectorul in care activeaza;
  • sa prezinte potential de crester;
  • sa aiba o cifra de afaceri de cel putin 1,000,000 RON/an la finalul anului 2009;
  • sa aiba actionariat majoritar romanesc si sediul social in Romania.

Concurentul care propune o afacere este unic responsabil pentru orice consecinte directe sau indirecte care pot aparea ca urmare a participarii cu materiale la acest concurs.

Mecanismul si durata Concursului:

Concursul “Antreprenor in Romania” se desfasoara in perioada 26 aprilie – 30 iunie 2010.

Perioada de inscriere a propunerilor este: 26 aprilie – 25 iunie.

Votul juriului: 28 iunie – 30 iunie

Anuntarea castigatorilor: 1 iulie

Gala de premiere: 2 iulie

Aparitia materialelor pe site: materialele acceptate in concurs vor fi postate in galeria “Antreprenor in Romania” a site-ului HotNews.ro, in maximum 72 de ore de la inscriere.

Marele premiu va fi acordat pe baza votului juriului.

Pe baza voturilor cititorilor vor fi acordate 2 premii.

Organizatorul isi rezerva dreptul:

- sa nu considere in mod automat ca orice propunere trimisa va participa la concurs; Vor fi acceptate in concurs doar acele propuneri care respecta Regulile si conditiile de inscriere;

- sa refuze inscrierea in concurs a unei propuneri, fara a fi obligat sa-si justifice decizia, in conditiile in care nu sunt respectate Regulile si conditiile de inscriere;

Desemnarea castigatorilor:

Pe data de 28 iunie va fi publicata galeria finalistilor, care va contine 10 materiale alese de juriu. Marele premiu va fi castigat de unul dintre finalisti, in urma votului juriului.

Nota: Pentru deliberare, cei 10 finalisti vor fi contactati pentru a oferi detalii suplimentare despre afacerile propuse.

Pe baza voturilor cititorilor vor fi acordate 2 premii. Votul publicului se va desfasura in perioada 26 iunie - 29 iunie.

NOTA: Organizatorul are dreptul de a elimina din concurs orice participant care este suspectat de orice tip de fraudare a concursului.

Componenta juriului (specializat):

  • Daniel Szekely, Director Clienti IMM, Banca Transilvania
  • Cristian Pantazi, redactor-sef HotNews.ro
  • Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii

Criterii de selectie:

  • soliditatea afacerii si cresterea dovedita in ultimul an de activitate in ciuda climatului dificil din mediul de afaceri
  • impactul afacerii asupra comunitatii locale
  • potentialul de crestere al afacerii in urmatorii ani
  • expunerea povestii afacerii (relevanta ideilor expuse, modalitatea de redactare a textului, relevanta si calitatea fotografiilor)

Premiile concursului:

Marele premiu:

Afacerea castigatoare va primi:

  1. Expunere online: un articol dedicat in HotNews.ro care va prezenta afacerea in sine, initiatorii ei si modul in care influenteaza comunitatea locala.
  2. Reclama online: banner dinamic afisat timp de 21 de zile pe homepage-ul HotNews.ro (in valoare de 9,000 Euro). Companiilor care nu detin un astfel de banner si nu au mijloacele pentru a comanda unul, li se va crea un banner de catre echipa de creatie a HotNews.ro
  3. sectiune dedicata in webPR.ro
  4. Promovare prin Google AdWords in valoare de 1,000 de Euro din partea Bancii Transilvania 
  5. Asistenta juridica gratuita din partea Tuca Zbarcea & Asociatii in functie de nevoile imediate ale societatii castigatoare, in plafon maxim de 20 ore de la data anuntarii castigatorului, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2010 
  6. Consultanta in afaceri din partea Bancii Transilvania.

Premiile publicului:

Premiul II: caseta de promovare in zona Marketplace Box – 1 luna (expunere permanenta in coloana dreapta a site-ului HotNews.ro)

Premiul III: caseta de promovare in zona Marketplace Box – 2 saptamani (expunere permanenta in coloana dreapta a site-ului HotNews.ro)

NOTA: Castigatorii vor intra in posesia premiilor dupa ce vor face dovada respectarii conditiilor de inscriere. In cazul in care unul dintre castigatorii premiilor publicului (premiul II si premiul III) nu face dovada respectarii criteriilor, premiul va fi acordat urmatorului clasat care doveste ca indeplineste aceste criterii.

Drepturile de autor:

Materialele inscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor, precum si drepturile de proprietate intelectuala si drepturile exclusive de orice alta natura recunoscute de lege. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor inscrise in concurs sau sa detina drepturile corespunzatoare de utilizare cu privire la acestea.

Participantul este unic responsabil asupra oricaror consecinte directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a inscrierii materialelor in acest concurs. Participantii pastreaza drepturile de autor asupra materialelor.

Completarea formularului de inscriere implica acordul ca materialele inscrise in concurs sa poata fi expuse si utilizate de catre HotNews.ro, Banca Transilvania si Tuca, Zbarcea si Asociatii, cu mentionarea numelui autorului, prezentul reprezentand consimtamant al autorilor si titularilor de drepturi de proprietate intelectuala cu privire la aceasta forma de utilizare, nelimitat in timp si spatiu.

Politica de confidentialitate:

Datele personale ale participantilor sunt confidentiale si vor fi folosite doar pentru functionarea normala a concursului.

Contact:

Pentru mai multe informatii referitoare la concurs, va rugam sa ne scrieti la concurs[at]hotnews.ro.

Dispozitii finale:

Persoanele interesate sa participe la concurs sunt de acord cu prezentul Regulament. Numele castigatorilor vor fi aduse la cunostinta publicului, in scopuri de promovare, prin mass media in modalitatile pe care Organizatorul le va considera necesare, fara niciun fel de compensare.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a elimina din concurs orice participant care este suspectat de orice tip de fraudare a concursului.

Organizatorul nu are obligatia de a purta corespondenta privitoare la solicitarile necastigatoare.

Participarea la concurs presupune si implica cunoasterea, insusirea si acordul deplin cu normele prezentului Regulament si a eventualelor decizii ulterioare.