"Ne dorim impunerea unui punct de vedere in legatura cu folosirea taxei de sejur, revizuirea actualului sistem de clasificare si realizarea partenariatelor public - private in turism. Dorim imbunatatirea infrastructurii, intrucat Romania are un enorm handicap fata de celelalte tari ale UE. Suntem preocupati de structurarea ofertei turistice in Romania si dorim eliminarea "canibalizarii" in turism", a declarat miercuri Radu Enache, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania. Proprietarul lantului hotelier Continentals a fost insotit de George Copos, proprietarul ANA Hotels si de Corina Martin, presedinta ANAT.

"Trebuie inteles ca structurile hoteliere nu sunt hoteluri pentru toti turistii. Pentru a fi competitivi si receptivi ar trebui sa individualizam propria clientela (prin normele de clasificare) si sa cream structuri si servicii capabile sa o satisfaca, fara sa ne agresam unii altora tarifele, sa ne punem in primejdie si minimul de "return of investment" calculat pentru ceea ce am realizat efectiv", a mai spus Enache

Hotelierii mai cer reducerea TVA la alimentatie publica (asa cum este la cazare), pentru a stimula indirect consumul. Ei mai cer un acces la finantare mai facil, dar si introducerea de noi tehnologii energetice. "Conceptul "ECO", economia de energie prin folosirea surselor neconventionale, platile electronice, e-commerce-ul sunt cateva dintre exemplele care trebuiesc incurajate, promovate si extinse in intreaga retea hoteliera aferenta respectivului patronat", mai spune liderul patronatului din industria hoteliera.

Vezi aici cum au trecut hotelierii prin criza si care sunt sperantele lor pentru urmatoarele luni