Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad au descins la Sectia Obstetrica si Ginecologie (sectie numita "Spitalul Matern" - n.r.) a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad de unde au ridicat un medic pe care l-au dus la audieri pentru ca ar pretins 1.000 de lei sa efectueze o operatie de cezariana, relateaza Agerpres.

Anchetatorii au mers direct la sala de nasteri, unde i-au perchezitionat pe toti cei aflati acolo, iar dr. Lita Argintaru, care era de garda, a fost dusa la audieri.

Potrivit procurorului Codrin Gavra, seful Sectiei Penale a Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, descinderea la spital a fost facuta urmare unui denunt la numarul unic 112 al sotului unei femei care a nascut in noaptea de marti spre miercuri la "Matern". Barbatul a cerut ajutorul oamenilor legii dupa ce, dupa cum sustine el, i s-ar fi pretins suma de 1.000 de lei pentru efectuarea unei operatii de cezariana.

"Am constituit o echipa si ne-am deplasat la fata locului, dar nu am intervenit decat dupa efectuarea operatiei, pentru a nu pune in pericol viata mamei si a copilului. De mentionat ca suma de 1.000 de lei nu a fost gasita nici asupra medicului si nici in autoturismul acesteia, dr. Lita Argintaru negand faptul ca ar fi primit acei bani. Totusi, medicul in cauza a fost retinut pentru 24 de ore in vederea audierilor", a declarat procurorul.