Judecatoarea Georgeta Barbalata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce a aflat de existenta unei solicitari de autorizare a efectuarii perchezitiilor domiciliare, formulata de procurorii anticoruptie, l-a avertizat pe Vlad Mihai, fostul sef al SIPI Ilfov, invinuit intr-un dosar penal aflat pe rolul DNA, ca este posibil ca domiciliul sau sa fie perchezitionat si ca ar putea sa aiba probleme, legate de anumite "servicii" pe care le-ar fi facut procurorilor Balan si Sampetru, arata vineri Directia Nationala Anticoruptie, intr-un raspuns la solicitarea Agerpres.

Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata Georgeta Barbalata, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie, prevazuta de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000.

"In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii ca in data de 10 iulie, Georgeta Barbalata, judecator la ICCJ, dupa ce a aflat de existenta unei solicitari de autorizare a efectuarii perchezitiilor domiciliare, formulata de DNA, l-a avertizat pe Vlad Mihai, invinuit intr-un dosar penal aflat pe rolul DNA, ca este posibil ca domiciliul sau sa fie perchezitionat si ca ar putea sa aiba probleme la DNA, legate de anumite 'servicii' pe care le-ar fi facut procurorilor Balan George si Sampetru Marcel. Procedand in acest mod, judecatoarea Barbalata i-a asigurat invinuitului Vlad Mihai timpul necesar pentru a distruge si ascunde documente si obiecte compromitatoare, ce ar fi putut constitui mijloace de proba, ingreunand astfel urmarirea penala", arata DNA.

Judecatoarea Barbalata, purtator de cuvant al ICCJ, a fost pusa sub invinuire in dosarul penal in care se efectueaza acte de urmarire penala fata de Vlad Mihai, fost sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Ilfov si fata de procurorii George Balan si Marcel Sampetru, invinuiti pentru infractiunea prevazuta de art. 12 lit. b din legea 78/2000, in forma continuata, complicitate, respectiv instigare la infractiunea mentionata.

Sursa citata precizeaza ca invinuitei Barbalata i s-au adus vineri la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.