​Philip Morris International aniversează 30 de ani de prezență pe piața din România, iar cu această ocazie am vorbit cu Dragoș Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris România despre ce înseamnă viitorul fără fum, cât a investit PMI în cercetarea și dezvoltarea produselor cu risc redus și despre cum afectează comerțul ilicit cu țigarete bugetul de stat.

Dragoș BucurenciFoto: Philip Morris

Prezentă în România de 30 de ani, PMI a investit în aceste trei decenii peste 1 miliard de dolari.

În 2017, fabrica Philip Morris International din Otopeni și-a început transformarea dintr-una producătoare de țigarete, într-o unitate de producție de ultimă generație pentru produse din tutun încălzit. Investiția PMI in fabrica din Otopeni este de 600 de milioane de dolari, până la finalul anului 2023 și vizează dezvoltarea capacităților de producție, formarea angajaților și implementarea de soluții de sustenabilitate. În prezent, peste 90% din producția de la fabrica Otopeni, este exportată în 54 de țări de pe 5 continente.

Philip Morris International (PMI), lider internațional în industria tutunului, și-a propus să înlocuiască țigările cu produse cu risc redus care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.

Articol susținut de Philip Morris România