TVR a avut echipe de filmare si corespondenti in cele mai importante orase din lume unde se afla comunitati romanesti. In tara, studiourile teritoriale au acoperit proviciile romanesti. Emisiunea de stiri de la ora 14 a informat despre cozile imense din strainatate. Din pacate, legaturile tv directe cu Londra, Chisinau, Bruxelles au esuat in mod repetat din motive tehnice, asa ca s-a apelat la corespondenta prin telefon de la Londra si Bruxelles, renuntandu-se la Chisinau.

Ioana Matei, reporter TVR, a transmis de la Londra ca a fost pazita de politia britanica de teama unor "persoane agitate" care tulburau multimea, sugerand ca ar putea fi agitatori. Cu o saptamana in urma, afirmatii neconfirmate similare au fost facute pe TVR International de ministrul delegat pentru romanii din strainatate, Bogdan Stanoevici, pentru votul din primul tur de la Paris si Viena.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorala. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.