Emisiunea moderata de Victor Ciutacu la RTV a incercat in aceasta seara o manipulare grosolana: aceea ca Iohannis este sprijinit in campanie de romi. Ciutacu a prezentat un clip din campania electorala a lui Traian Basescu din 2009, in care actualul presedinte apare inconjurat de romi. Concluzia moderatorului a fost ca si Klaus Iohannis "are sprijinul minoritarilor, mai bronzati ca sa zic asa", fara insa a prezenta nicio dovada in acest sens.

Adevarul sta insa exact pe dos: Victor Ponta este cel care a batut palma cu Cioaba, "regele romilor", care a anuntat public ca il va sprijini in campania prezidentiala (alauri de Corneliu Vadim Tudor si Dan Diaconescu).

In emisiunea moderata de Victor Ciutacu la RTV, televiziunea controlata de Sebastian Ghita, a fost invitat si numarul doi din Guvern si din PSD, Liviu Dragnea. Acesta a pretins ca a primit mesaje de la romanii din Franta, "din ce in ce mai nervosi", care i-au semnalat faptul ca "Iohannis a trims indivizi care sa cumpere voturi cu 20, 30, 40, 50 de euro". "Vorbeam cu Victor [Ponta n.r.] mai devreme si ne intrebam: de unde au atatia bani?" a sustinut Liviu Dragnea la RTV. "Dincolo de faptul ca Iohannis da bani, minte foarte mult" a mai spus Dragnea.

In respectiva emisiune a mai fost invitat si Bogdan Chireac, care la un moment dat a declarat: "Iohannis a avut un comportament politic foarte matur. De ce vreti sa refaceti USL? Dispare Basescu, care mai e rolul USL?" "Disparitia lui Basescu era decat (sic!) unul din obiectivele USL" i-a replicat Liviu Dragnea. De altfel, Dragnea a avut un limbaj agramat pe tot parcursul emisiunii. "Ideea de PNL nu mai exista. Iohannis discuta decat (sic!) cu Monica Macovei", "PNL nu mai fac (sic!) campanie, ei decat (sic!) dau bani" a mai spus, pocind limba romana, Liviu Dragnea in emisiunea de la RTV.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorala. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.