Televiziunile de stiri din Romania au ignorat din nou, duminica seara, pentru a doua zi consecutiv, protestele organizate in Bucuresti si in orase din tara, dar si in patru orase din Europa (Paris, Londra, Viena si Dublin) pentru alegeri libere si cresterea numarului de sectii de votare pentru romanii din diaspora in turul doi al prezidentialelor. Digi 24 a fost singura televiziune de stiri care a deschis jurnalele cu imagini in direct din Piata Universitatii. Antena 3 si RTV au ignorat cu desavarsire evenimentele din Piata Universitatii, invitatii din studio comentand in acest timp ca "doamna Macovei agita spiritele in Bucuresti" si "manipularea imensa cu voturile din diaspora" (Antena 3) si promitand "dezvaluiri socante despre protestele orchestrate de Iohannis" (RTV).

Digi 24 a fost singura televiziune de stiri care a deschis jurnalele cu imagini in direct din Piata Universitatii pe parcursul protestului de duminica seara, anuntand pe burtiera ca "Sute de oameni au iesit si astazi in strada" si "Proteste la Universitate, ziua a doua".

Romania TV a ignorat protestul in desfasurare, in studio vorbindu-se despre "instigari si violente in ultimele zile ale lui Basescu". In studio - Corina Dragotescu, Bogdan Chirieac si Ioan Rus (PSD), acesta din urma promitand ca "Preocuparea PSD si a Guvernului este sa nu fie probleme, incat lumea sa fie multumita si de turul doi". Pe burtiera se promit "Dezvaluiri socante despre protestele orchestrate de Iohannis".

La Antena 3, protestele de duminica sunt ignorate, insa se vorbeste despre faptul ca "Doamna Macovei agita spiritele in Bucuresti" si despre "manipularea imensa cu voturile din diaspora". Oana Stancu si Radu Tudor comenteaza, in studio, despre "Romania protestului bine facut, oameni adusi cu autocare la Bucuresti".

"Poti sa compari hotiile din Guvernarea Basescu - Boc cu guvernarea Ponta? Au taiat mii de pensii si salarii, au omorat mii de firme, afaceri. Cred ca alegerea este foarte simpla pentru cine nu ia in seama manipularile si intoxicarile uriase din ultimele zile", mai spun realizatorii Antenei 3.

Realitatea TV a anuntat atat protestul din Piata Universitatii, cat si pe cele din tara si din diaspora, insa in timpul manifestatiei de duminica seara din Bucuresti a deschis jurnalele de stiri cu "imbranceli la mitingul de la Brasov". In intervalul de varf al protestului din Piata Universitatii (in jurul orelor 18:00 - 19:30) Realitatea Tv a difuzat o emisiune care o avea invitata pe femeia de afaceri Camelia Sucu.

B1 Tv a transmis imagini in direct din Piata Universitatii in Jurnalul de stiri de la ora 18:00, deschizand apoi jurnalele de stiri, pe tot parcursul protestului, cu "protest cu incidente la Brasov", titlu pe care l-a tinut mult timp pe burtiera, si prezentand alte subiecte in cea mai mare parte a desfasurarii manifestatiei din centrul Capitalei (orele 17:00 - 20:30)

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorala. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.