Presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, a lansat un apel in Jurnalul de pe TVR 1 din 9 noiembrie, ora 20, pentru a cere candidatilor la prezidentiale sa lase pe mana televiziunii publice dezbaterea sau dezbaterile finale. Tanase a invocat "neutralitatea dovedita", echidistanta si profesionalismul echipei teveriste si a motivat interventia sa televizata prin absenta unui raspuns la invitatiile transmise in 3 noiembrie staff-urilor de campanie. Un alt argument a fost accesul romanilor din strainatate la canalul international al TVR.

Definindu-se pe sine ca persoana implicata in toate bataliile politice postdecembriste, Stelian Tanase a cerut candidatilor ratiune si responsabilitate.

Apelul presedintelui-director general a venit dupa primele doua stiri din Jurnal: una despre incidentele din Brasov unde au avut loc manifestatii de protest, cealalta despre masurile transmise de MAE la BEC pentru sectiile de vot din strainatate.

Credibilitatea televiziunii publice a fost grav afectata de obedienta dovedita a conducerii fata de puterea politica, in special fata de Victor Ponta, precum si datorita unor derapaje etice recente.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorala. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.