RTV, televiziunea fondata de Sebastian Ghita, a vorbit, duminica la ora 13, despre presupuse violente la Brasov, intre “sustinatorii lui Ponta si Iohannis”. Desi Jandarmeria a contrazis existenta oricaror violente, pe ecranul RTV au rulat urmatoarele titluri: “Oamenii lui Iohannis i-au atacat pe sustinatorii lui Ponta”, “Jandarmii i-au oprit pe oamenii lui Iohannis” si “Oamenii lui Iohannis au fortat cordonul jandarmilor”.

Un reprezentant al Jandarmeriei Brasov a intrat prin telefon in emisiunea RTV si a declarat ca in oras se desfasoara duminica doua mitinguri, unul organizat de PSD, celalalt de un cetatean pe nume Erwin Albu. “Nu au fost incidente” a declarat reprezentantul Jandarmeriei. “Albu a incercat sa treaca pe trotuarul unde erau sustinatorii lui Ponta, dar a fost oprit de jandarmi si condus la grupul sau. Erwin Albu a fost sanctionat de mai multe ori, in trecut, de jandarmi. Pana acum a protestat fata de exploatarea de la Rosia Montana” a mai adaugat reprezentantul Jandarmeriei.

In ciuda celor declarate de Jandarmerie, moderatorul emisiunii de la RTV a concluzionat: “Brasov, primul oras unde sustinatorii lui Ponta si ai lui Iohannis au ajuns sa se ciocneasca.” In tot acest timp rulau urmatoarele titluri in regim de breaking news: “Scene violente la mitingul lui Iohannis”, “Dovada ca Iohannis a platit oamenii la protestele violente”, “30 de lei pentru a participa la mitingul lui Iohannis”, “Sustinatorii lui Iohannis, adusi cu autocarele la proteste”, “Becali, mesaj crucial pentru romani in turul II”, “Becali: nu trebuie sa ne conduca un strain”, “Becali: nu-l votez pe Iohannis pentru ca nu e ortodox”.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorala. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.