Protestele masive anti-Ponta de sambata seara incepute la orele 18.00 din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta si Oradea au reprezentat un moment perfect pentru evaluarea modului in care televiziunile se raporteaza la realitatea interna. Singurele televiziuni care au tratat subiectul amplu au fost Digi 24, Pro TV si Realitatea TV. In schimb, Romania TV (fondata de Sebastian Ghita) a dat prima stire dupa ora 20.00 in cheie manipulatoare (), Antena 3 a dat o stire in jurnalul de la ora 20.00 in care spune ca la Cluj au iesit in strada cateva sute de oameni, iar B1 TV s-a trezit abia la jurnalul de la ora 20.00, cu o stire mica.

Romania TV a manipulat telespectatoriiFoto: Paginademedia.ro

UPDATE 1 La ora 20.45 Corina Dragotescu spune ca s-a organizat un miting la Timisoara. "Va dati seama de cine a fost organizat", spune acesta. Pe burtiera sa titreaza "Violenta extrema la mitingurile planuite de Iohannis", " Cum instiga Iohannis si Basescu la proteste violente ", "Echipa Romania TV a fost agresata". S-au prezentat imagini cu cativa tineri care au folosit un limbaj vulgar si agreseaza jurnalisti.

Potrivit informatiilor aparute in presa locala insa, cetatenii au protestat pasnic, cu excepria unui grup de tineri violenti care au inceput sa scandeze "m... Ponta" si au devenit extrem de nervosi in momentul in care jurnalistii au inceput sa-i filmeze. La un moment dat, unul dintre ei a lovit camera unui reprezentant al televiziunii Romania TV. Jandarmii au intervenit si au ridicat cativa dintre scandalagii, iar totul a intrat in normal.

Au fost prezentate si cateva imagini de la protestul din Bucuresti unde Monica Macovei a fost przenta.

Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al PSD, a intrat in direct si a spus ca a vazut autocare aduse din tara la proteste, autocare ce aveau insemnele candidatului Klaus Iohannis.

.................................................................................................................................................................

Digi24 a acoperit toate mitingurile din tara

Digi24 a acoperit toate mitingurile din tara

Foto: Paginademedia.ro

Digi 24 auavut corespondenti in toate orasele unde oamenii au iesit in strada si au transmis imagini live. Si Realitatea TV a avut corespondent la Cluj unde au protestat circa 10.000 de oameni.

Abia la jurnalul de la ora 20.00, B1 TV au dat o stire despre protestele ce au avut loc in tara sambata seara. Aceasta a fost a doua stire din jurnal, acesta fiind deschis cu titlul: Basescu cere demiterea lui Corlatean. In timpul jurnalului a aparut pe banda de sus "Breaking News" cu protestele din Cluj si Bucuresti.

Antena 3 a dat o stire in jurnalul de la ora 20.00 in care spune ca la Cluj au iesit in strada cateva sute de oameni. A fost a sasea stire din jurnal si a durat circa 30 de secunde.

Romania TV are la ora 20.00 o editie speciala cu Corina Dragotescu si Marius Nitu la care este invitata Rovana Plumb, ministrul Muncii . Pe burtiera este titrat "Ultimele zile ale regimului Basescu, ce face Guvernul".

Realitatea TV a acoperit mitingurile

Realitatea TV a acoperit mitingurile

Foto: Paginademedia.ro

Pe banda de sus este titrat:

- Momentul-cheie in care a tradat Iohannis

- Reportaj incendiar: Secretul care il distruge pe Iohannis

- Ce contine trocul secret facut de Basescu si Iohannis

- De ce se acunde Iohannis de popor

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorala. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.