Deputatul liberal Mihaita Calimente a fost data afara din studioul Antenei 3 de moderatorul Razvan Dumitrescu, dupa ce a incercat sa argumenteze ca Victor Ponta a impus calendarul dezbaterilor televizate cu Klaus Iohannis.

La un moment dat, Razvan Dumitrescu il acuza pe Calimente ca are maniere demne de Coreea de Nord, moment in care deputatul liberal incearca sa-l imbunze spunandu-i cat l-a admirat cand l-a "pus la punct pe Traian Basescu".

Mihaita Calimente a dorit sa argumenteze ca Iohannis nu se prezinta la dezbateri televizate deoarece Victor Ponta a impus calendarul si temele acestora, dar a fost oprit de Razvan Dumitrescu:

"Domnu' Calimente, ca sa nu fiu luat de prost, pentru ca am o varsta, daca pe mine ma invita x TV, am doua variante, sa o accept sau sa o refuz", la care Mihaita Calimente raspunde ca nu te poti prezenta in fata oricarui moderator.

Iata mai jos cateva schimburi de replici, care au culminat cu darea afara a lui Calimente:

Dumitrescu: "A, deci puneti acum si conditii de moderator, insemnand ca e democratic intr-o tara ca politicienii sa-si aleaga moderatorii. E tare de tot, domnu' Calimente"

Calimente: "E normal...moderatorii nostri sunt ca moderatorii anglo-saxoni?"

Dumitrescu: "Dvs care vorbiti de vest aveti maniere de Coreea de Nord

Calimente: "Dvs aveti problema asta si imi aduc aminte cat v-am admirat atunci cand l-ati pus la punct pe dl Basescu , iar acum nu mai sunteti subiectiv (numele emisiunii, n.r.), acum sunteti partinitor"

Calimente: "Daca dvs imi arati vreun moderator din vest care isi bate joc de un invitat.."

Dumitrescu: "Va rog sa parasiti imediat platoul!".

Calimente: "...si ii toarna galeti de laturi in cap..."

Dumitrescu: "Acum, in acest moment, va rog sa parasiti platoul! Ne aduceti niste acuzatii nefondate"

Mihaita Calimente se aude zicand, din off: "Asta e democratia pe care o aduce Ponta in Romania".

Calimente este deputat si vicepresedintele Comisiei parlamentare de control a Serviciului de Informatii Externe. Inainte de revolutie, a fost profesor de sport.

Calimente a mai fost dat afara si de Andreea Cretulescu, tot din platourile RTV, in august 2014.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.