Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat marti, la Digi 24, declaratia lui Victor Ponta: "Nu vreau sa primim, din nou, ordine din afara tarii, de la PPE si de la alti indivizi care si-au batut joc de Romania". Hurezeanu si-a exprimat ingrijorarea fata de acest lider "care parea modern": "Intram intr-o gaura neagra, avem motive sa fim ingrijorati", este de parere Emil Hurezeanu.

"Dincolo de aliantele tactice ale lui Ponta, ceea ce nu mi-a placut, l-am surprins spunand ca ne-am saturat sa mai auzim sfaturi de la altii. Pai, pacat. Va trebui sa nu se plictiseasca sa auda sfaturi. Pentru ca nu suntem capabili de capul nostru sa facem mare lucru, s-a vazut pana acum ca avem nevoie de sfaturile bune si avem nevoie de comunicarea cu aliatii nostri", a afirmat jurnalistul Emil Hurezeanu.

"Sunt doi parteneri ai domnului Ponta, care asteapta in blockstart-uri si care-l asteapta mai degraba pe el decat pe domnul Iohannis. Rusia si China, care nu-i vor da sfaturi niciodata, vor face doar investitii. Care nu vor avea griji legate de buna guvernare, de statul de drept, de cum aresteaza sau nu DNA. Rusia si China sunt partenerii pragmatici si cred ca sunt multi convinsi in sistemul politic romanesc ca e nevoie de parteneriate pragmatice si de intelegeri tacite, . Cine de ce fura, cine de aici. Nu primim sfaturi de la straini. N-ar avea nevoie de aceasta exteriorizare a fricii. El e un om vesel, frivol, foarte adaptativ caruia ii place sa placa. A intrat acum in rolul mai dur de pedeserist de altadata", a mai spus Hurezeanu, la Digi24.

Victor Ponta a afirmat, marti, ca "Nu vreau sa primim, din nou, ordine din afara tarii, de la PPE si de la alti indivizi care si-au batut joc de Romania si in 2012, cum sa traim in Romania. Le multumim, dar stim singuri cum este mai bine pentru romani si ordinele lor si dispretul pe care il au fata de romani este un lucru pe care nu il vom mai accepta."

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.