In emisiunea 100 de minute moderata de Alexandra Stoicescu, Antena 3 face o paralela intre discursul lui Nicolae Ceausescu din decembrie 1989 cand a acuzat implicarea "agenturilor straine" in evenimentele de la Timisoara si acuzatiile aduse de catre Traian Basescu serviciilor secrete pe motiv ca se implica in campania electorala. Intentia Antenei 3 a fost aceea de forta din nou in mod evident o comparatie intre sfarsitul epocii Basescu si sfarsitul dictaturii comuniste. "Basescu risca un scandal international ca s-o apere pe Udrea", titreaza pe burtiera Antena 3.

Atacurile furibunde au continuat in emisiunea la Ordinea Zilei, moderata de Radu Tudor, iesirea presedintelui de joi seara fiind calificata "degradare umana si politica", "paranoia", "criza de nervi prelungita".

Presedintele Traian Basescu a afirmat joi seara, intr-o emisiune la B1 Tv moderata de Madalina Puscalau, in legatura cu fotografiile aparute joi in care Elena Udrea apare alaturi de procurorul-sef DIICOT Alina Bica la Paris, ca servciile secrete sunt "categoric" implicate in acest caz. "In 10 septembrie am chemat sefii SRI si SIE si adjunctii lor si i-am atentionat sa nu se implice in campania electorala.

Implicarea lui Melescanu cred ca nu mai are nevoie de demonstratie", a declarat Traian Basescu. Seful statului sustine ca este vorba despre o "operatiune pe care un serviciu romanesc si unu francez si le-au facut intre ele". El a adaugat ca "Au sarit imediat dezinformatorii opiniei publice ca sunt paparazzi. Poate un paparazzi sa ia la sase luni distanta sa faca rost de factura de cazare?" In opinia lui Traian Basescu, miza o reprezinta "procentele Elenei Udrea. Nici unul nici altul nu poate castiga fara voturile Elenei Udrea".

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.