Elena Udrea a fost invitata speciala pe durata intregii emisiuni din 30 octombrie, moderate de Lavinia Sandru de la Realitatea TV, "Prime-time". Emisiunea s-a derulat la doar citeva ore dupa ce in presa au aparut mai multe fotografii de la o vizita facuta la Paris de Elena Udrea, impreuna cu alte doua femeie, in urma cu 9 luni, una dintre acele femei fiind un procuror-sef, Alina Bica. Primul scop al acestei emisiuni a parut a fi acela de a indigui pagubele de imagine provocate candidatei PMP.

  • Lavinia Sandru i-a invocat candidatei PMP si un mic poem din Nichita Stanescu: "Da-mi, Doamna, victorie / ajuta-ma sa-mi inving dusmanii / pielea de pe mine, marginea, / orele, anii"

Operatiunea de damage control a avut mai multi pasi. Primul: prezentarea si repetarea acestei asertiuni conform careia "Elena Udrea e omul cel mai atacat", cu aluzia ca este candidatul cel mai atacat. Apoi, sublinierea faptului ca vizita efectuata la Paris a avut un "caracter privat" si ca, in aceste conditii, este inadmisibil amestecul "unor forte oculte" in viata privata a cuiva. Pasul al treilea: afirmarea si repetarea ideii ca acest scandal de presa inzbucnit astazi este urmare a implicarii serviciilor secrete.

"Razboiul Elenei cu serviciile secrete" - a fost, de altfel, titlul uneia dintre cele mai rulate burtiere la Realitatea TV. Trebuie precizat ca, in cazul fiecaruia dintre acesti pasi, initiativa apartine moderatoarei. "Clar, sint serviciile"; "De ce trebuie sa va atace?"; "Intimitatea trebuie respectata si aici si la nivel european", "Pentru cine lupta acesti baieti, acesti smecherasi din serviciile secrete?"; "Nu cumva va ataca fiindca dumneavoastra intrati in turul al doilea si au mintit pina acum cu privire la cine intra in turul doi?" - sint citeva dintre multele afirmatii sau intrebari cu tenta ale Laviniei Sandru.

Foarte important e de mentionat amanuntul ca, in nici un moment, nu s-a insistat asupra identitatii profesionale a uneia dintre "cele doua bune prietene" alaturi de care Elena Udrea a fost fotografiata in Paris, aceea de procuror-sef la DIICOT, Alina Bica.

Victima punctuala a unor paparazzi sau a unor "filaje", Elena Udrea va deveni apoi, pe masura ce emisiunea avansa, victima "unor forte oculte care conduc Romania", conform afirmatiilor Lavinia Sandru. Imediat, atit prin intrebarile moderatoarei, cit si prin afirmatiile Elenei Udrea, a fost introdusa in discutie tema "presedintelui-marioneta". In opozitie cu aceia care intruchipeaza acest profil si Johanis, si Ponta - Elena Udrea ar fi "un om liber", ar putea fi, cum a sugerat Lavinia Sandru, "singurul presedinte liber, care i-ar face pe oameni sa stea demni, sa stea cu capul sus".

Dupa ce, cu voce emotionata, Lavinia Sandru i-a spus Elenei Udrea, privind-o in ochi, "credeti-ma, sinteti cel mai barbat candidat la presedintia Romaniei". Candidata PMP a precizat ca "atunci cind apare un subiect, te uiti cu reactioneaza si vezi de unde apare comanda, inclusiv in presa".

Catre final, dupa ce a intrebat-o pe Elena Udrea daca nu se teme: "sinteti tinara, sinteti frumoasa, desteapta, luptatoare. Nu v-ati plecat capul in fata nimanui. Nu va e teama?". Lavinia Sandru i-a invocat candidatei PMP si un mic poem din Nichita Stanescu: "Da-mi, Doamne, victorie / ajuta-ma sa-mi inving dusmanii / pielea de pe mine, marginea, / orele, anii.". Poemul se numeste "Rugare".