Prezenta politicianei Elena Udrea, fosta sotie a lui Dorin Cocos urmarit penal in dosarul Microsoft, alaturi de sefa DIICOT procurorarea Alina Bica nu a problematizata journalistic la B1 TV. Aparitia imaginilor care o infatiseaza pe Elena Udrea impreuna cu sefa DIICOT procurorarea Alina Bica si de fosta sefa a Companiei National de Investitii Ana Maria Topoliceanu la Paris, a fost prezentata la acest post drept parte a atacurilor din campanie.

Moderatoarea Romania acum Irina Petraru a repetat de cateva ori ca vizita la Paris a Elenei Udrea impreuna cu prietenele sale era una privata, ca aceasta a fost urmarita pas cu pas si ca nu poate fi doar o coincidenta ca pozele au aparut dupa ce Udrea a acuzat un serviciu secret ca se implica in campania electorala impotriva ei.

Titlul informatiei sublinia doar caracterul privat al vizitei si faptul ca Udrea ar fi fost urmarita: Udrea urmarita la Paris in vizita privata.

De asemenea cele doua insotitoare nu au fost nominalizate si nici functile lor publice prezente sau trecute, problematice in context, nu au fost mentionate, procuroarea Alina Bica si Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii fiind prezentate doar ca prietenele Elenei Udrea. (Vezi aici stirea pe site-ul B1)

Malin Bot: Mie imi pute a operatiuni SIE

Intrebarea principala la emisiunea Evenimentul Zilei a fost Lucreaza SIE pentru Victor Ponta? Moderatorul Malin Bot a insinuat ca imaginile cu casa parintilor lui Klaus Iohannis din Germania si cele cu Elena Udrea la Paris ar fi fost produse de acelasi autor, SIE. El gaseste ca nu e o coincidenta aparitia pozelor cu casa parintilor lui Iohannis, a celor cu Elena Udrea si intrarea lui Teodor Melescanu, fost sef SIE in competitia prezidentiala. ca iepuras al lui Ponta.

Emisiunea Evenimentul Zilei nu a pus in discutie daca este etic sau nu ca sefa procurorilor DIICOT sa plece intr-o calatorie privata la Paris impreuna cu politiciana controversata Elena Udrea, ci daca dezvaluirea acestui fapt problematic este o operatiune SIE

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.