Romania TV a dezbatut luni seara subiectul familiilor lui Traian Basescu si Elena Udrea. Moderatorii Ionela Nastase si Marius Nitu au discutat cu invitatii lor - Gabriela Firea, Pavel Abraham si Corneliu Dobritoiu - despre presupusa legatura dintre presedinte si Elena Udrea. Gabriela Vranceanu Firea, purtatorul de cuvant al candidatului Victor Ponta, a revenit cu obsesia privind situatia familiala a pretendentilor la Palatul Cotroceni. Dupa ce a spus despre Klaus Iohannis ca nu are o familie completa pentru ca nu are copii, si, prin urmare, nu ar fi bun de presedinte, noua tinta a senatoarei PSD a fost Elena Udrea. Firea a declarat ca Traian Basescu a destramat o familie fericita, referindu-se la divortul dintre Elena Udrea si Dorin Cocos, tocmai in momentul in care Udrea planuia sa aiba copii.

Declaratia a fost facuta intr-o emisiune la RTV, televiziunea fondata de Sebastian Ghita, in contextul audierii la DNA a fostului sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, in dosarul Microsoft. Unghiul de abordare al subiectului era "cum isi sacrifica Basescu si Udrea familiile", lasand sa se inteleaga ca Dorin Cocos este o victima a ambitiilor politice ale Elenei Udrea, la fel cum Mircea Basescu este o victima a presedintelui Traian Basescu.

Gabriela Vranceanu Firea a fost reclamata la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii dupa ce a l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca nu este bun de presedinte deoarece nu are copii. ''Din punctul meu de vedere, a fi un bun familist inseamna nu doar a fi casatorit, ci si a avea copii... Nu esti un om complet fara sa cresti un copil si consider ca, din greseala, domnul Klaus Iohannis a spus ce gandea atunci cand a afirmat ca, neinvestind in educatia copiilor, a investit in imobiliare. Intr-un fel, pune mai mult pret pe investitia in imobiliare decat in educatia copiilor. In toate statele civilizate cei care doresc sa ajunga presedinti provind din familii complete, sunt casatoriti, au copii, au nepoti, au trecut prin toate etapele vietii". a declarat Firea pe 7 octombrie.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.