¬Dezbaterea electorala difuzata in direct pe TVR din data de 19 octombrie 2014, orele 21.45 cu candidata Elena Udrea este o mostra de tendentiozitate: moderatorii Monica Ghiurco si Radu Radulescu au pus uneleintrebari fara baza factuala, colectate din piata de zvonuri, formulate ca informatii certe. "Lovitura de gratie" a fost pastrata pentru final, cu ointrebare care are ca efect nu clarificarea unui zvon, ci recircularea lui: moderatorii auintrebat-o pe Elena Udrea daca este ¬iubita¬ presedintelui Basescu, pornind de la un interviu aparutintr-o publicatie satirica.

Udrea si Ghiurco Foto: Captura TVR

Moderatorul Radu Radulescu a insistat cu intrebarea motivand ca Udrea ar fi promis raspunde la aceasta intrebare peste zece ani si ca zece ani s-ar implini anul viitor in primavara. "Uitati ce tip de intrebari se pun femeilor in politica", a raspuns Udrea, adaugand ca "acesta a fost unul din atacurile mizerabile pe care a trebuit sa le suport in politica".

Udrea a mai fost intrebata daca o deranjeaza atacurile pe subiectul ca "este femeie, sunteti blonda",intrebare pusa de moderatoarea Monica Ghiurco. "Ce sa mi se reproseze, ca sunt blonda, si dvs sunteti blonda si nu sunteti un jurnalist bun? Ba da, sunteti un jurnalist foarte bun", a replicat Udrea.

Prezentatoarea TVR Monica Ghiurco a participat la un miting organizat de Antena 3 la Palatul Cotroceni dupa condamnarea lui Dan Voiculescu, alaturi de alti protestatari Comisia de Etica si Arbitraj din TVR s-a sesizat insa nici pana azi n-a fost anuntata vreo masura. "Daca aveti vreun repros pe care sa mi-l aducetiin ceea ce priveste activitatea mea de jurnalist la TVR (partizanat, dezechilibru editorial, minciuna, reacredinta, manipulare) chiar va rog sa o faceti! Daca se poate cu probe, ca sa nu mai pierdem vremeain dispute sterile.in rest va asigur ca nu are de ce saimi fie rusine, cata vreme adevarul, libertatea individului, responsabilitatea individuala si egalitateain fata legii sunt valorilein care cred siin virtutea carora actionez. Mai suntemintr-o tara libera, nu? Acum poftiti,injurati-ma daca asa considerati!", a scris Monica Ghiurco pe Facebook la momentul respectiv.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.