Narcisa Iorga, pana recent membra a CNA, semnaleaza pe blog difuzarea pe postul public de televiziune, canalul TVR1, a unui spot publicitar comercial pentru Festivalul international al viei si vinului Bachus 2014, de la Odobesti, judetul Vrancea. Clipul publicitar de contine la final pe voice-over un slogan: ”Mandri ca suntem vranceni, mandri ca suntem romani!”, acesta fiind sloganul de campanie al PSD pentru candidatul Victor Ponta.

Narcisa Iorga semnaleza ca mesajul "Mandri ca suntem romani" este unul politic. Asadar, el nu poate fi inclus în alte spoturi decat cele electorale, asumate explicit de catre un partid. Daca nu respecta aceste reguli, spotul trebuie oprit de la difuzare”. Codul Audiovizual arata ca în campanile se poate face publicitate electorala doar în calupuri separate, marcate, asumate explicit de candidati, partide, formatiuni.

Vezi spotul publicitar aici

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.