La primul său miting de campanie după alegerile prezidențiale, Donald Trump a afirmat sâmbătă seara în Georgia că va câștiga scrutinul și a denunțat din nou alegeri "trucate", potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Mitingul a vizat susținerea a doi senatori republicani aflați în cursă pentru un nou mandat crucial, în 5 ianuarie. Miza - majoritatea în Senat și deci echilibrarea puterii.

Dacă acești senatori, Kelly Loeffler și David Perdue, "nu câștigă nimic nu va putea opri" democrații, a spus Donald Trump. "Nu aveți idee până la ce punct va merge rău."

Dar președintele a dedicat o bună parte a discursului alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.

"Câștigăm aceste alegeri", a afirmat el, în fața partizanilor săi reuniți la Valdosta.

"Vor încerca să ne convingă că am pierdut. Nu am pierdut", a adăugat el, în aclamațiile mulțimii, care a scandat „încă patru ani”. "Aceste alegeri au fost trucate."

În ciuda acuzațiilor de fraudă, tribunalele americane au respins o multitudine de recursuri în justiție prezentate de echipa sa de avocați.

Alături de soția sa Melania Trump, republicanul a reamintit victoria sa din 3 noiembrie în Florida și Ohio, după care a adăugat, contrar rezultatelor oficiale: "Am câștigat și în Georgia".

Donald Trump l-a criticat din nou pe guvernatorul acestui stat, republican și un fost aliat, cerându-i să verifice din nou buletinele de vot.

Rezultatul din Georgia a fost deja verificat și certificat, acordând victoria democratului Joe Biden cu un avans foarte mic de 13.000 de voturi.