Autoritățile din Arizona, un stat cheie în alegerile prezidențiale din Statele Unite, au certificat luni rezultatul votului, închizând o nouă portiță juridică pentru președintele Donald Trump de a contesta rezultatul scrutinului prezidențial din 3 noiembrie, anunță USA Today.

Biden si TrumpFoto: Profimedia Images

UPDATE: Și statul Wisconsin a certificat rezultatul alegerilor.

Secretarul general al Arizonei, Katie Hobbs, a certificat luni rezultatul alegerilor alături de guvernatorul statului, procurorul general al Arizonei și judecătorul-șef al Curții Supreme locale care au servit ca martori.

„În pofida unor provocări fără precedent locuitorii Arizonei și-au făcut apariția pentru democrația noastră, fiecare alegător din Arizona are mulțumirile mele și ar trebui să știe că pot fi mândri de maniera în care a fost desfășurată această alegere cu transparență, precizie și corectitudine, în concordanță cu legile și procedurile electorale din Arizona, în pofida numeroaselor afirmații care susțin contrariul”, a afirmat Hobbs.

Pe lângă certificarea victoriei lui Biden a fost confirmată și victoria democratului Mark Kelly, un fost astronaut NASA, în cursa pentru Senat din Arizona.

Președintele comisiei electorale din Wisconsin, Ann Jacobs, a declarat ieri că intenționează să certifice luni alegerile pentru a rezolva disputele legale mai rapid.

„Motivul pentru acest lucru este că echipa de campanie a lui Trump nu poate face apel până când nu sunt certificate”, a afirmat Jacobs.

Este așteptat ca echipa de avocați a lui Trump să conteste certificarea rezultatelor în ambele state.

Trump a scris duminică pe Twitter că:

„Renumărarea din Wisconsin nu este despre găsirea de greșeli în numărătoare ci despre a găsi persoane care au votat ilegal iar acest caz va fi reluat după ce renumărarea este gata, luni sau marți”.

În Arizona rezultatul poate fi contestat în decurs de cinci zile după certificarea alegerilor.

Echipa juridică a lui Trump a contestat rezultatul alegerilor în mai multe state însă fără succes până acum.

Citește și: