Echipa de campanie a lui Donald Trump a cerut miercuri noaptea unui judecător federal să ignore rezultatul votului din Pennsylvania și să-l declare pe președintele Trump câștigătorul celor 20 de voturi electorale ale statului, relatează Business Insider.

Rudy GiulianiFoto: CQ-Roll Cal / ddp USA / Profimedia Images

Plângerea depusă de Marc Scaringi și Rudy Giuliani, cei doi avocați rămași pe acest caz după ce toți ceilalți au renunțat, cere judecătorului să îi acorde lui Trump electorii din Pennsylvania.

„În cele din urmă reclamanții vor cere soluția ca Trump să fie declarat câștigătorul voturilor exprimate legal în Pennsylvania în Alegerile Generale din 2020 și, prin urmare, să fie recipientul electorilor din Pennsylvania”, au notat aceștia.

Plângerea face parte din campania mai amplă a echipei de avocați ai lui Trump de a invalida victoria președintelui ales Joe Biden și de a-l declara pe Trump câștigătorul alegerilor din 3 noiembrie.

Giuliani, avocatul personal al lui Trump, a argumentat cazul în instanță, având parte de o recepție rece din partea judecătorului Matthew Brann”.

„Cereți acestei curți să invalideze peste 6,8 milioane de voturi, privând de drepturi astfel fiecare alegător din commonnwealth”, a declarat Brann în timpul audierii.

„Îmi puteți spune cum ar putea fi posibil justificat acest rezultat?”, a adăugat acesta.

Noua plângere este a treia versiune a unui proces federal intentat de echipa lui Trump pentru a împiedica autoritățile din Pennsylvania să certifice rezultatul alegerilor din acest stat.

Celelalte părți din proces, printre care secretarul de stat al Pennsylvaniei, mai multe comitate și grupuri pentru apărarea drepturilor civile, au cerut respingerea cererii, afirmând că echipa lui Trump a dat dovadă de o înțelegere precară a legislației electorale din acest stat și a prezentat puține dovezi care să susțină ipoteza unei fraudări masive a votului.

Biden a câștigat alegerile din Pennsylvania cu peste 80.000 de voturi și este improbabil ca echipa lui Trump să poate convinge instanțele federale să invalideze rezultatul din acest stat.

Însă echipa de campanie a lui Trump pare să-și fi schimbat strategia în ultimele zile, încercând să oprească certificarea rezultatului alegerilor la nivel de comitate individuale, nu la nivel federal.

Campania lui Trump s-a retras joi dimineața din procesul intentat într-o instanță federală privind alegerile din statul Michigan, Rudy Giuliani afirmând că acesta nu mai este necesar și afirmând în mod fals că rezultatul din Comitatul Wayne nu a fost certificat.

Echipa de campanie a lui Trump și ceilalți republicani care au depus plângeri în instanță vizavi de scrutinul prezidențial nu au reușit să câștige deocamdată niciunul din cele 21 de procese intentate după ziua alegerilor.

Citește și: