Donald Trump a părut să facă duminică un prim pas în recunoașterea victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale, într-o postare pe Twitter care începe cu afirmația „a câștigat...”, pentru a reveni însă o oră mai târziu cu precizarea: „a câștigat doar pentru PRESA FAKE NEWS”.

Donald TrumpFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

"A câștigat pentru că alegerile au fost trucate", a scris președintele american, duminică dimineața, pe rețeaua socială, fără a menționa numele lui Joe Biden.

Aproximativ o oră mai târziu, Trump a publicat o nouă postare: „A câștigat doar pentru PRESA FAKE NEWS. Nu admit NIMIC! Avem un drum lung de parcurs. Au fost niște ALEGERI TRUCATE!”.

Marile televiziuni americane au prezentat rezultatele pentru toate statele, care îl creditează pe Joe Biden cu 306 mari electori, față de 232 pentru Donald Trump, respectiv scorul invers de la victoria miliardarului republican în fața lui Hillary Clinton în 2016.

Mai multe autorități locale și naționale, printre care agenția pentru securitate cibernetică și securitatea infrastructurilor (CISA), au contrazis frontal acuzațiile de fraudare a alegerilor.