Departamentul de securitate internă al Statelor Unite (DHS) s-a distanțat de acuzațiile nefondate ale președintelui Donald Trump privind „furarea” alegerilor, anunțând joi că nu există dovezi de fraudă, transmite Business Insider.

Biden si TrumpFoto: Profimedia Images

„Alegerile din 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria americană”, a afirmat DHS într-un comunicat.

Cele două departamente responsabile de monitorizarea infrastructurii de vot din cadrul instituției (echivalentul STS din România) au găsit că „nu există nicio dovadă că sistemul a șters sau pierdut voturi, schimbat voturi sau că ar fi fost compromis în vreun fel”.

Președintele republican Donald Trump a refuzat să admită rezultatul alegerilor și să îl recunoască pe Joe Biden drept președinte ales, fiind acuzat de răspândirea de dezinformații și manipulări privind procesul electoral.

DHS a afirmat că are „încredere maximă” în integritatea sistemului și infrastructurii electorale din SUA, îndemnând cetățenii să „privească oficialii electorali ca voci de încredere întrucât ei gestionează alegerile”.

Biden a fost recunoscut weekendul trecut drept câștigător al alegerilor din 3 noiembrie după ce a fost prognozat câștigător în statele cheie Wisconsin, Michigan și Pennsylvania.

Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele disputate cerând anularea unor voturi și renumărarea acestora, dar Biden a depășit marjele necesare pentru câștigarea alegerilor.

Este improbabil ca o renumărare în anumite state să îi acorde lui Trump suficiente voturi încât să schimbe rezultatul alegerilor.

„America, avem încredere în securitatea votului tău, și tu ar trebui [să ai] de asemenea”, a scris pe Twitter joi seara Chris Krebs, directorul Agenției de cibersecuritate și securitate a infrastructurii.

Refuzul administrației Trump de a-l recunoaște pe Biden drept președinte ales l-a lăsat pe acesta fără privilegiile necesare, precum accesul la informări zilnice, care să-l pregătească pe acesta și pe echipa sa de preluarea mandatului în luna ianuarie.

Citește și: