Administrația Trump continuă pregătirile pentru următoarea sa propunere de buget, marcând încă o încercare de a ignora victoria președintelui ales Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie, transmite Business Insider.

Donald Trump si Steven MnuchinFoto: Profimedia Images

Informația, publicată inițial marți de Washington Post, a fost confirmată de mai mulți oficiali ai administrației care au vorbit cu condiția anonimatului, aceștia declarând că sunt surprinși de decizia Casei Albe de a alege în continuare să creeze un plan de buget federal în ciuda înfrângerii lui Donald Trump.

„Se prefac că nu s-a întâmplat nimic”, a declarat un oficial pentru The Post, adăugând că „ar trebui să ne prefacem că acest lucru este normal și să facem toată munca asta în timp ce știm că va trebui să o aruncăm”.

Bugetul anual al Casei Albe prezintă propuneri de cheltuieli guvernamentale și impozite pentru anul fiscal viitor. Propunerea este de obicei depusă în luna februarie și este apoi dezbătută în Congres.

Următoarul buget va acoperi cheltuielile de la 1 octombrie 2021 până la 30 septembrie 2022. Toate acestea ar avea loc după ce se așteaptă ca Trump să părăsească Biroul Oval la 20 ianuarie.

Biroul de administrare și buget de la Casa Albă (OMB) și administrația Trump nu au răspuns imediat solicitării de comentarii a Business Insider însă un purtător de cuvânt al OMB a declarat pentru The Post că „bineînțeles” că procesul de elaborare a următorului buget federal este în grafic.

Săptămâna trecută Biden a fost creditat pe larg drept câștigător al alegerilor prezidențiale dar Trump și cei din cercul său continuă să susțină că președintele republican a fost reales.

Echipa sa de campanie a intentat numeroase procese pentru a invalida rezultatele alegerilor în statele cheie care au raportat o victorie Biden, în timp ce majoritatea oficialilor republicani au evitat în mare măsură să abordeze acest subiect.

Marți, Biden a respins afirmațiile lui Trump și a catalogat refuzul acestuia de a admite înfrângerea ca fiind „jenant”.

„În primul rând, începem deja tranziția”, a mai spus Biden.

Noua administrație se așteaptă să își prezinte propunerea de buget la începutul anului viitor.

Citește și: