Joe Biden le-a mulțumit sâmbătă alegătorilor americani pentru o victorie "convingătoare" și s-a angajat să fie "un președinte care unește, și nu care divizează", transmite AFP.

Joe BidenFoto: Biden Victory Fund / Zuma Press / Profimedia

Democratul, care l-a învins pe Donald Trump, le-a cerut americanilor să nu-și mai trateze "opozanții drept dușmani": „nu sunt dușmanii noștri, sunt americani”.

Este "timpul să vindecăm America", le-a spus el sutelor de partizani reuniți în fieful său din Wilmington, în statul Delaware.

"Am făcut campanie pentru a restabili sufletul Americii, pentru a reconstrui coloana vertebrală a acestei națiuni, clasa medie, și pentru a face ca America să fie din nou respectată în lume", a spus el, în acest discurs de victorie cu accente înflăcărate.

Fără a spune vreun cuvânt despre adversarul său, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama a arătat că înțelege "decepția" alegătorilor lui Donald Trump.

"Voi lucra la fel de puternic pentru cei care nu au votat pentru mine ca și și pentru cei care m-au ales", a mai promis politicianul de 77 de ani.