Energia și discursul ei optimist au sedus în timpul campaniei pentru alegerile SUA, în care Jill Biden a fost implicată neobosit cu un singur mesaj: doar soțul ei Joe va putea uni o țară divizată la extrem prin intrarea în Casa Albă, relatează AFP.

Joe Biden alaturi de sotia saFoto: CNP / AD Media / Profimedia Images

Cu o vigoare care uneori părea să o depășească pe cea a soțului ei, care și-a limitat multă vreme mișcările, această profesoară în vârstă de 69 de ani și-a sporit vizitele în statele cheie, esențiale pentru victoria democrată din 3 noiembrie.

Ea face apel la toți americanii, „democrați și republicani, din rural și urban”, să se reunească pentru a depăși diviziunile politice, pentru a învinge pandemia și criza economică.

"Nu suntem de acord în toate, nu este necesar, ne putem iubi și respecta oricând", a spus ea într-un discurs.

De asemenea, arată o imagine mai intimă a lui Joe Biden, a cărui viață a fost lovită de „tragedii de neimaginat”.

Jill Biden povestește în special cum fostul vicepreședinte al lui Barack Obama (2009-2017) a găsit puterea de a-și relua activitățile la Casa Albă, la doar câteva zile după moartea fiului ei Beau, care a murit de cancer pe creier în 2015.

„A învățat să vindece o familie și, în același mod, vindecăm o țară: cu dragoste, înțelegere, mici gesturi de bunătate, curaj și o speranță de neclintit”, lansează ea, făcând trimitere și la criza care afectează în prezent Statele Unite.

Joe și Jill Biden s-au căsătorit în 1977, la cinci ani după o primă tragedie, când un accident de mașină i-a luat viața primei soții a senatorului și a fiicei lor mai mici.

Încă mici, cei doi fii ai săi, care supraviețuiseră, Beau și Hunter, i-au sugerat tatălui lor să se căsătorească cu Jill, a povestit Joe Biden. „Mi-a dat viața înapoi”, a scris Biden referindu-se la Jill.