Liderul suprem iranian a ironizat "spectacolul" oferit de alegerile prezidențiale din Statele Unite, unde Donald Trump a lansat o bătălie juridică înainte chiar de sfârșitul numărătorii voturilor la scrutinul din 3 noiembrie, scrie AFP.

Ali KhameneiFoto: Khamenei.ir

"Ce spectacol! Unul spune că sunt cele mai frauduloase alegeri din istoria Statelor Unite. Și cine spune asta? Președintele care este în prezent în funcție", arată un mesaj publicat în noaptea de miercuri spre joi pe contul de Twitter în engleză al ayatollahului Ali Khamenei.

"Rivalul său (Joe Biden) spune că Trump are intenția să trucheze alegerile. Iată ce sunt #AlegerileAmericane și democrația din Statele Unite", a adăugat Khamenei.

Dușmani de peste 40 de ani, Iranul și SUA se află de doi ani într-o relație foarte tensionată, pe fondul problemelor din Golf și a denunțării de către Trump a acordului nuclear iranian.

Cu ocazia alegerilor din Iran, SUA au anunțat în februarie sancțiuni - esențial simbolice - împotriva a cinci responsabili iranieni acuzați că nu au permis candidatura a mii de reformatori și moderați la scrutin, câștigat, așa cum era de așteptat, de conservatori.

Cu circa zece zile înaintea alegerilor americane din 3 noiembrie, directorul informațiilor americane a acuzat Iranul că a trimis e-mail-uri care "vizau intimidarea alegătorilor, incitarea la tulburări sociale și afectarea (imaginii) președintelui Trump".

Teheranul a denunțat o "alegație nefondată, pentru a justifica scenariul antidemocratic pe care îl pregătesc deja".