Twitter şi Facebook au suspendat marţi mai multe conturi de ştiri cu orientare de dreapta recent create şi care postau despre alegeri pentru încălcarea politicilor lor, relatează Reuters.

FacebookFoto: Kianlin | Dreamstime.com

Twitter a precizat că conturile au fost suspendate pentru încălcarea politicii sale împotriva "coordonării", postând conţinut identic sau angajându-se într-un alt comportament automat. Facebook le-a suspendat la rândul său pentru comportament neautentic.

Unul dintre conturile suspendate este SVNewsAlerts, care avea peste 78.000 de urmăritori pe Twitter, după ce a dobândit peste 10.000 în ultima săptămână.

Contul de ştiri a avertizat în mod frecvent despre tulburări legate de alegeri şi a abordat chestiuni pentru siguranţa şi fiabilitatea votului. De asemenea, contul atrăgea atenţia asupra acuzaţiilor de fraudă legate de democraţi şi trimitea la mitingurile şi discursurile lui Trump.

Alte conturi suspendate de Twitter sunt FJNewsReporter, Crisis_Intel şi Faytuks.

O pagină de Facebook numită tot SVNewsAlerts, care a fost suspendată marţi după-amiază, avea peste 20.000 de urmăritori.

Informaţii false sau exagerate despre fraude la vot şi întârzieri la secţiile de vot au circulat pe social media întreaga zi, în unele cazuri ajutate de conturi republicane şi publicaţii online, potrivit Agerpres.