Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a făcut marți o serie de confuzii jenante în Philadelphia, după ce și-a confundat nepoatele și a susținut că îl va prezenta unui grup de alegători pe fiul său Beau ... care a murit în 2015, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: Saul Loeb / AFP / Profimedia Images

"Acesta este fiul meu Beau Biden, pe care mulți dintre voi l-ați ajutat să îl alegeți în Senatul din Delaware. Aceasta este nepoata mea Natalie", a spus el, luând de fapt o altă nepoată, Finnegan, de umeri.

Realizând atunci greșeala sa, septuagenarul își revine astfel, pe un ton confuz: „O, nu, așteaptă, nu este cea potrivită”. Apoi o ia pe cealaltă nepoată, Natalie, de umeri. Aceasta din urmă este fiica fiului ei Beau, care a murit acum cinci ani.

Biden, pe care Donald Trump îl acuză de senilitate fără a merge atât de departe încât să folosească cuvântul, este cunoscut pentru gafe de acest tip.

Joe Biden a avut o relație foarte puternică cu fiul său Beau, despre care vorbește frecvent în discursurile sale de campanie. Fost procuror general al Delaware, rezervist al armatei trimis în Irak, Beau Biden părea destinat unei cariere strălucite înainte de a fi ucis de cancer la creier.